Camper- en caravannavigatie in Pioneer mediacenters

Pioneer Mediacenter campernavigatie

Pioneer Mediacenter met camper/caravan navigatiemogelijkheden

ZOETERMEER – Pioneer zal in Hal 13 van de Caravan Salon 2014 in Düsseldorf, die plaats vindt van 30 augustus tot 7 september, diverse nieuwe producten voor camperaars en caravanners presenteren.

Op basis van de All-In-One Mediacenters AVIC-F860BT, AVIC-F960BT en AVIC-F960DAB is door Pioneer navigatiesoftware ontwikkeld die geschikt is om specifiek met campers en combinaties te navigeren. Het navigatieprogramma houdt rekening met beperkingen wat betreft de afmetingen en bevat ook de database van de Bordatlas van Reisemobil met 5.600 camperplaatsen in Europa.


Er zijn vooraf 45 Europese landen geïnstalleerd, via www.pioneer.naviextras.com kunnen bovendien extra POI’s worden gedownload. Dankzij de waarschuwingen vooraf voor gevaarlijke situaties zorgen deze navigatiesystemen voor veilig en ontspannen reizen. De apparatuur loodst de reiziger door 25 landen waarbij optioneel tolwegen kunnen worden vermeden en er rekening wordt gehouden met eventuele rijverboden en beperkingen met betrekking tot de lengte, breedte, hoogte en gewicht van het voertuig of de combinatie.

Naast navigeren kan er met deze mediacenters natuurlijk ook worden genoten van de muziek en de beelden die uit deze apparaten komt. Ze zijn voorzien van een omvangrijke ‘Infotainment’ mogelijkheden, zijn compatible met de meeste smartphones en hebben aansluitmogelijkheden voor diverse digitale mediabronnen.

Voertuigspecifiek maar toch flexibel
Er zijn veel redenen om een mediacenter, als er een andere camper of auto wordt aangeschaft, te willen behouden. Men is met het apparaat vertrouwd, de persoonlijke instellingen blijven behouden, de rittenhistorie is een kostbaar iets, er is een omvangrijke verzameling POI’s opgebouwd, etcetera. De Pioneer mediacenters zijn voorzien van voertuigspecifieke aanpassingen, maar bieden dankzij de beschikbaarheid van passtukken voor de diverse gangbare voertuigen ook de mogelijkheid om vanuit het oude voertuig netjes in het nieuwe voertuig te worden overgezet.

Vanaf september zijn de volgende mediacenters met ‘camper navigatie’ beschikbaar:

  • AVIC-F860BT-C: Dubbel-DIN, 6,1″-Touchpanel, CD/DVD, radio, versterker, Bluetooth, 2xUSB, audio/video in/uitgangen
  • AVIC-F960BT-C: Als de AVIC-F860BT-C, tevens voorzien van AppRadio Modus en HDMI-ingang
  • AVIC-F960DAB-C: Als de AVIC-F960BT-C, tevens voorzien van DAB digitale radio-ontvanger
Like dit artikel
Tweet dit artikel