Camper- en caravanverkoop in Duitsland bereikt nieuwe recordcijfers

Caravan Salon Düsseldorf

De Caravan Salon Düsseldorf, de beurs waar de Duitse caravaningindustrie haar noviteiten presenteert

FRANKFURT AM MAIN – De verkopers van caravans en campers in Duitsland doen bijzonder goede zaken, de verkoopcijfers zijn namelijk beter dan ooit. Voor wat betreft april zijn er meer dan uitstekende verkoopcijfers gevestigd, bij zowel de caravans en campers.

Gemiddeld genomen lagen de registratiecijfers van nieuwe caravans en campers in april 10,9% boven die van dezelfde maand vorig jaar. De in totaal 9770 nieuwe recreatievoertuigen, die in april werden geregistreerd, vormen een nieuw record.

Campers

Vooral bij de campers ging het erg hard en kunnen we ook van een record spreken. Met maar liefst 6530 nieuwe campers werd namelijk een stijging van 15,3% vergeleken met dezelfde maand van vorig jaar gerealiseerd. Voor de goede orde: ook april 2016 was al een recordmaand.

Caravans

Ook bij de caravans was er sprake van een gezonde groei van 2,9%. Met 3240 nieuwe caravans werden er in april 2017 meer nieuwe caravans dan in dezelfde maanden van de afgelopen 10 jaar geregistreerd.

Recordjaar verwacht

„De groei en recordcijfers, die de branche sinds geruime tijd meemaakt, zijn een bewijs voor de enorme aantrekkingskracht van het kamperen met de caravan en camper. De uitstekende cijfers van april versterken de prognose dat ook 2017 een recordjaar voor de Duitse caravaning industrie zou kunnen worden“, zegt Dr. Holger Siebert, vice-president van de CIVD (Caravaning Industrie Verbandes e.V.), het Duitse verbond van caravan- en camperproducenten.

Foto: © Messe Düsseldorf/ctillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel