Camper van de toekomst werkt op alternatieve energie

Camper vd toekomst 1ORLANDO – Een ontwerpstudio in Florida heeft het concept voor de camper van de toekomst op papier uitgewerkt. De ontwerpers zijn van plan een luxe en duurzame camper te creëren, die grotendeels zelfvoorzienend zal zijn op brandstofgebied.

 

De camper van de toekomst is een model dat deels op zonne-energie zal werken, met daarbij ook brandstofcellen die met waterstof opstarten.

De kampeerauto van het innovatieve bedrijf Robrady design uit Sarasota, nabij Orlando in de Amerikaanse staat Florida, moet de ‘groenste’ camper worden die ooit op de markt is verschenen. Om dit te bereiken, zijn zonnepanelen op de camper uitgetekend. De panelen bevinden zich niet alleen op het dak, maar ook op de luifel. Op het moment dat de camper stilstaat en de luifel wordt uitgevouwen, verdubbelt de opbrengst van de zonnepanelen zich.

Drinkwater

Camper vd toekomst 2De camper van de toekomst is ook voorzien van waterstof brandstof cellen, als extra alternatieve energiebron. Maar niet alleen aan de energievoorziening is gedacht. Ook is geavanceerde techniek aan boord, in de vorm van een AquaVentus apparaat. Dit hoogstaande stukje technologie haalt letterlijk vers, drinkbaar water uit de lucht door gebruik te maken van een speciale condensatie opvang techniek.

Niet alleen door de innovaties op technisch gebied willen de ontwerpers de ‘groenste’ camper creëren. Hij is ook slanker dan de meeste traditionele Amerikaanse campers, waardoor de luchtweerstand minder wordt en de brandstofefficiëntie nog verder verhoogd wordt.

Laadstation

Een laadstation voor bijvoorbeeld Segways of elektrische motorfietsen is geïntegreerd in de linkerflank van de camper. Zo kun je je ook tijdens het verblijf op de camping laten vervoeren door zelf opgewekte stroom.

Deze enorm ambitieuze camper zit momenteel nog in de prototype fase en er zijn nog geen concrete plannen hem ook daadwerkelijk te gaan produceren. Maar het laat anno 2013 zien waar de toekomst van kampeerauto’s naartoe zou kunnen gaan. Een revolutionaire camper als deze zou een kleine stap voorwaarts markeren voor de mens, maar een grote stap voor de milieuvriendelijkheid van campers!

robradyrvconceptopenday-transportationrobrady-rv-concept-night-open-transportation-[field_seo_keywords-formatted]sustainablervsideview-transportationCamper vd toekomst 6

Like dit artikel
Tweet dit artikel