Wedgetail Camper: camper, vouwwagen of daktent?

Wedgetail Camper

Wedgetail Camper: camper, vouwwagen of daktent?

ZOETERMEER – Eigenlijk is het beter om eerst rustig de video (onder) te bekijken, en daarna pas dit artikel over dit bijzondere kampeermiddel te lezen. De video duurt ongeveer een kwartier dus ga er rustig even voor zitten.

Deze Australische ‘Wedgetail Camper’ is een bijzonder concept. Het zou een combinatie tussen een camper en vouwwagen kunnen zijn, maar ook een combinatie van afzetunit en een daktent.

Wij houden het op een combinatie van vouwwagen en daktent, die je als afzetunit op een pickup kunt vervoeren. Het is niet een door een amateur gebouwd knutselwerk, wat het filmpje misschien doet vermoeden, maar een afzetunit voor een pickup, die daadwerkelijk door een bedrijf wordt gebouwd.

Het ‘knutselgehalte’ lijkt ons wat aan de hoge kant voor een product van bijna 40.000 euro en het lijkt ook wel alsof het een heel gedoe is om hem op te bouwen, maar het is natuurlijk wel een bijzonder concept. Naar eigen zeggen zou het mogelijk zijn om het geheel binnen 10 minuten op te bouwen, en af te breken. De Wedgetail Camper is uiteraard een kampeermiddel dat is ontwikkeld om mee te gaan kamperen in de Australische outback. Daar is het warm en zonnig, dus er is meer dan genoeg ventilatie en zonwering, maar ook voldoende bescherming tegen de incidentele plensbuien. Comfort is er ook voldoende, er is zelfs een afgescheiden ruimte voor douche of toilet.

Like dit artikel
Tweet dit artikel