Camperbeurs Hardenberg wordt verplaatst naar maart 2021

Camperbeurs Hardenberg nu in maart 2021

Camperbeurs Hardenberg wordt verplaatst naar maart 2021

De komende editie van Camperbeurs Hardenberg stond gepland voor 25, 26 en 27 september 2020. Deze beurs, die traditiegetrouw in Evenementenhal Hardenberg plaats vindt, wordt in verband met de Corona-maatregelen verplaatst naar 5, 6 en 7 maart 2021.

De door de Nederlandse overheid opgelegde corona-maatregelen met betrekking tot vergunningsplichtige evenementen houdt in dat deze in ieder geval tot 1 september niet door mogen gaan. Over de kans dat ze daarna wél plaats mogen vinden, valt nog niets te zeggen. De organisatie neemt het zekere voor het onzekere en heeft besloten om de beurs te verplaatsen.

“Enige juiste beslissing”

Daniëlle Tigelaar vertelt namens Camperbeurs Hardenberg: “Ondanks dat Camperbeurs Hardenberg niet in deze periode plaatsvindt, hebben we in de afgelopen periode nauw contact gehad met onze exposanten en branchepartners, waaronder NKC (Europa’s grootste camperclub). Uit de gesprekken met exposanten kwam naar voren dat er draagvlak is vanuit een overgroot deel (91%) om de beurs enkele maanden te verplaatsen. Ook NKC steunt de verplaatsing. Het besluit om Camperbeurs Hardenberg te verplaatsen, hebben we genomen met pijn in ons hart. We weten hoe onze exposanten en bezoekers ieder jaar weer uitkijken naar deze prachtige beurs, maar dit is de enige juiste beslissing.”

Tigelaar vervolgt: “Het doet ons dan ook enorm goed dat zo’n overgrote meerderheid van de exposanten heeft aangegeven mee te verplaatsen naar 5, 6 en 7 maart 2021. Bovendien zijn we erg blij dat we mogen spreken van uitstel in plaats van afstel. Met de nieuwe datum bieden we iedereen een goed alternatief aan, nog ruim voor de vakantieperiodes.”

De verplaatsing naar begin maart 2021 kan ook rekenen op steun van branchepartner NKC. “Op dit moment zijn er nog veel onzekerheden over het organiseren van evenementen dit najaar, waardoor NKC volledig achter het besluit staat om Camperbeurs Hardenberg naar maart 2021 te verplaatsen. We hebben er alle vertrouwen in dat we er volgend jaar een schitterende beurs van gaan maken en hopen onze leden en andere camperliefhebbers daar in goede gezondheid te mogen ontmoeten”, zegt Marieke Peele namens NKC.

Beurzen Corona-proof maken

Beursorganisator Easyfairs wil de komende periode beoogt een plan maken om haar vakbeurzen vanaf dit najaar corona-proof te maken. Tigelaar: “Wij gaan ervan uit dat de 1,5 meter-samenleving voorlopig de norm blijft. Dit heeft grote gevolgen voor de wijze waarop wij beurzen en events vormgeven. Het uitgangspunt is dat onze events veilig zijn, en dat iedereen zich veilig voelt. We zijn daarom bezig om verschillende protocollen op te stellen om onze vakbeurzen op een verantwoorde manier door te laten gaan.”

De organisatie denkt hierbij bijvoorbeeld aan het invoeren van zogeheten ‘time slots’ voor de bezoekers. Daarmee krijgt iedereen de tijd en ruimte om op een veilige manier de beurs te bezoeken. Als blijkt dat de aanpassingen ook nog in maart 2021 nog nodig zijn, dan past men die uiteraard ook toe voor Camperbeurs Hardenberg.

Like dit artikel
Tweet dit artikel