Campercontact gaat zelfstandig verder

Campercontact.com website en app

Campercontact gaat zelfstandig verder

Het is hard gegaan met Campercontact. De website is in 2003 opgezet door de camperaar Dick Roose met als doel om leuke overnachtingsplaatsen in Europa te verzamelen. In 2008, toen de website met ruim 10.000 camperplaatsen bijna letterlijk uit zijn voegen was gegroeid, vond Dick Roose het tijd om de website van de hand te doen.

Campercontact ging toen verder onder de hoede van de NKC. Niet veel later werd er ook een bijbehorende app ontwikkeld en sindsdien zijn de website en app regelmatig vernieuwd. Inmiddels heeft Campercontact 850.000 internationale gebruikers die hier informatie over ruim 25.000 camperplaatsen kunnen vinden.

Snellere groei noodzakelijk

Om het voortbestaan van Campercontact te kunnen garanderen – de concurrentie ligt op de loer – is volgens NKC-voorzitter Stan Stolwerk een versnelde groei nodig. Voor die snellere groei van Campercontact is een forse investering nodig. De ledenraad van de NKC vindt het niet wenselijk dat de NKC – nog steeds een vereniging en het gaat om een bedrag dat richting een miljoen euro loopt – een dergelijk risico neemt.

Verzelfstandiging

Daarom is de ledenraad onlangs akkoord gegaan met de verzelfstandiging van Campercontact. Campercontact zal bij voorkeur verdergaan als BV, waarbij de NKC zeggenschap houdt over Campercontact houdt en de PRO-versie van de app zal gratis blijven voor NKC-leden. Ook zal de BV op zoek gaan naar investeerders die om te beginnen samen een miljoen euro in de ontwikkeling willen steken. Wie interesse heeft in de groeiplannen van Campercontact en de mogelijkheden om te investeren in Campercontact, kan hier meer informatie vinden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel