Camperelfstedentocht volgende maand van start, Maarten van der Weijden trapt af

Camperelfstedentocht Friesland

Camperelfstedentocht volgende maand van start

De Elfstedentocht blijft de tocht der tochten. Je kunt die, afhankelijk van je ambities en mogelijkheden, op tal van manieren doen. Voor camperaars was het nog niet eerder mogelijk om de Elfstedentocht op enigszins georganiseerde wijze te rijden.

Daar gaat op heel korte termijn verandering in komen. Je kunt met ingang van september namelijk meedoen aan de Camperelfstedentocht. Als symbolisch startschot zal Maarten van der Weijden in september per camper een aantal van de elf steden bezoeken.

Camperelfstedentocht

De Camperelfstedentocht is een initiatief van Camperplaats Leeuwarden, in samenwerking met Camping De Domp in Sneek, Camping Sudersé in Workum, Camping de Zeehoeve in Harlingen en Camperplaats Stavoren.

Daarnaast haken vijftig ondernemers aan om toeristen een unieke ‘elfstedenbeleving’ te kunnen geven. Toeristische aanjagers van de verschillende regio’s, Merk Fryslân en verschillende camperplatforms stimuleren het concept.

Margreet Dröge van Campingplaats Leeuwarden: “Veel van onze gasten gaven aan dat ze graag eens alle elf steden per camper wilden bezoeken. Het ontbrak nog aan een platform waarop alle praktische informatie voor camperaars stond en waar camperaars geïnspireerd konden worden om de steden op een unieke manier te kunnen beleven. Met de Camperelfstedentocht hebben we nu een unieke camperbeleving ontwikkeld die het hele jaar door gereden kan worden”.

Leuke extra’s in de steden

Camperaars die mee willen doen, kunnen hun stempelkaart ophalen bij alle elf stempelposten en de ondernemers een stempelkaart ophalen. Iedereen mag zelf het startpunt, het startmoment én de duur van de reis bepalen. Maar om te laten zien dat ze de tocht volbracht hebben, moeten ze in iedere elfstedenstad een stempel halen.

Wanneer de stempelkaart vol is maken camperaars kans op mooie prijzen. Via www.camperelfstedentocht.nl en de nieuwsbrief ontvangen rijders van de tocht allerlei leuke tips over wat er in de elf steden allemaal te beleven is. Zo worden de camperaars gewezen op de elf fonteinen, leuke winkels, restaurants, wandel- en fietsroutes, activiteiten en nog veel meer.

Maar de deelnemende camperaars krijgen onderweg ook verschillende extra’s, zoals Fries roggebrood, dippers en toast van Van der Meulen. Een glaasje Sonnema Berenburg ontbreekt uiteraard ook niet, dat wordt in Bolsward gratis ingeschonken. Bij Brouwerij Dockum kan men gebruik maken van leuke aanbiedingen. Jumbo Els Broek Zuiderburen in Leeuwarden geeft deelnemers die voor minimaal €25,- aan boodschappen doen én hun stempelkaart tonen een gratis ambachtelijk Fries suikerbrood van bakkerij Tije de Boer mee.

Draag bij aan de Maarten van der Weijden Foundation

“De Maarten van der Weijden Foundation is natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan de Elfstedentocht. In 2019 zwom Maarten van der Weijden de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor zijn foundation. We zetten de donaties aan deze mooie foundation voort. Bij iedere volle stempelkaart doneren wij namelijk een bedrag aan de Maarten van der Weijden Foundation”, vertelt Margreet Dröge.

Iedere gedoneerde euro gaat voor de volle 100% naar kankeronderzoek en -projecten. Ook roept ze deelnemers die genieten van de Camperelfstedentocht op om ook zelf een bijdrage te leveren via de actiepagina op de website van het evenement.

Like dit artikel
Tweet dit artikel