Camperen met de Jeep Wrangler Unlimited

Camperen met de Jeep Wrangler Unlimited

De Jeep Wrangler Unlimited, door Behl Mobile omgebouwd tot camper

ZOETERMEER – De Jeep Wrangler is van vele markten thuis. Een stoere terreinwagen pur sang met vierwiel aandrijving, leverbaar in diverse uitvoeringen, zoals een tweedeurs, vierdeurs, met softtop of hardtop, en ook met een langere wielbasis.

Voor kampeerders is de verlengde ‘Unlimited’ versie natuurlijk het meest interessant, omdat je daarin veel meer ruimte hebt. Wie een compacte, stoere camper zoekt zal de door het Duitse Behl Mobile omgebouwde Jeep Wrangler Unlimited nog veel interessanter vinden.

Behl Mobile heeft voor de basis van deze stoere offroad camper ook een Jeep Wrangler Unlimited gebruikt, maar dan in een nog iets langere versie. Dat is mogelijk door de ombouw van de eveneens Duitse firma GaZell. Dit bedrijf heeft voor de Jeep Wrangler een ombouwset in het assortiment waarmee de wagen 38 centimeter wordt verlengd, 9 centimeter wordt verhoogd en tevens wordt voorzien van een geïsoleerd hefdak. De totale hoogte van het voertuig blijft daarbij nog onder de 2 meter, wat vaak de maximale hoogte is om gebruik te kunnen maken van parkeergarages. Deze ombouw zorgt bij een opengeklapt dak voor een stahoogte van meer dan 2 meter, en biedt daarin ruimte aan een bed van 200 x 120 cm. Voor de benodigde frisse lucht is het doek van het hefdak voorzien van 4 muskietengaasvensters.

GaZell biedt die ombouw weliswaar ook aan met een camperinrichting, maar Behl koos in dit geval voor de lege ombouw en verzorgde zelf de gehele inrichting. De Wrangler Unlimited is door de GaZell ombouw wel heel wat ruimer geworden, maar het blijft natuurlijk woekeren met de ruimte. Het was voor Behl dan ook een behoorlijke uitdaging om aan alle eisen van de opdrachtgever te voldoen. Deze wilde gezellige inrichting met een redelijk volwaardig keukenblok met veel bergruimte, en ook een tweepersoons bank. Omdat er vanwege het beroep van de opdrachtgever ook een hond mee moet kunnen, moest ook daar een plekje voor worden bedacht. Bovendien werden er hoge eisen aan de hoeveelheid bergruimte gesteld. Er is door Behl Mobile een standkachel op diesel ingebouwd, een verswatertank, koelkast en warmwatervoorziening met buitendouche. De gehele installatie moest zo zijn uitgekiend dat er met de camper 2 dagen ‘autarkisch’ (dus geheel zelfvoorzienend) kon worden gekampeerd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel