Camperervaring opdoen met Vrijheid Campers

Camperervaring opdoen?

Camperervaring opdoen? Vrijheid Campers Urk organiseert een campertocht

URK – Camperervaring opdoen? Ga vier dagen op pad, steeds met deskundige begeleiding stand-by. Vrijheid Campers heeft nog twee plaatsen beschikbaar voor de Camper Experience die vertrekt op maandag 24 maart aanstaande.

Veel mensen dromen van een vakantie met een camper. Maar niet iedereen durft de stap te zetten. Vrijheid Campers heeft daar iets op bedacht. Je gaat vier dagen met een camper op pad en krijgt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, terwijl er onderweg steeds deskundige begeleiding stand-by staat.

Hoe gaat het camperen, technisch gezien? Waar kom je terecht? Hoe vind je een camperplaats? Hoe is het manoeuvreren met een camper van die lengte en dat gewicht? Hoe kom je aan water en waar raak je je ‘grijze water’ kwijt? Je wordt ter plekke wegwijs gemaakt door camperaars die weten hoe het werkt.

Drie camperplaatsen onderweg

Vrijheid Campers heeft een vierdaagse tocht voor je uitgestippeld: van Urk, via de Afsluitdijk naar Den Helder, Edam-Volendam, Alkmaar en via de dijk Enkhuizen-Lelystad terug naar Urk. Tijdens de tocht rond het IJsselmeer overnacht je op drie verschillende camperplaatsen die elk een goed beeld geven van de mogelijkheden: dichtbij een stad, een verharde ondergrond en aansluitingen voor stroom en water.

Camperervaring opdoen

Op maandag start je ‘s middags met een paar oefeningen: achteruitrijden op de parkeerplaats, rijden op de spiegels, rijden met de achteruitrijcamera en rijden op de navigatie van je bijrijder. Op de eerste camperplaats leer je het waterpas zetten van de camper. Ook op de andere dagen zijn er oefeningen: je gaat leren parkeren, maar ook slalom rijden voor- en achteruit. Alle deelnemers komen aan bod.

Geen konvooi

Ondertussen heb je alle vrijheid. Je gaat je eigen gang en hoeft niet in konvooi te rijden. Je kunt onderweg musea aan doen of ergens neerstrijken voor een lunch. Op de site van Vrijheid Campers vind je de ervaring van deelnemers aan een eerdere Camper Experience.

Vol is vol

Het Camper Experience-arrangement kost € 395,- per camper voor maximaal 2 personen. Dit bedrag is inclusief onder andere:

– huur van de camper inclusief inventaris
– verzekering van de camper
– technische uitleg op afroep (24/7)
– training camper parkeren, manoeuvreren, waterpas zetten, omgaan met apparatuur

Het vertrek is op maandag 24 maart; terugkomst op donderdag 27 maart. Vrijheid Campers heeft nog twee plaatsen vrij voor dit arrangement.

Like dit artikel
Tweet dit artikel