CamperExpo 2020 gaat definitief niet door

CamperExpo 2020 ggeannuleerd

CamperExpo 2020 gaat definitief niet door

Vanwege de lockdown, die afgelopen voorjaar werd ingesteld om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, werd CamperExpo 2020 al uitgesteld naar november. Eind vorige week werd bekend dat de beurs ook in november niet door kan gaan.

Dat betekent dat de 2020-editie van deze populaire camperbeurs is geannuleerd. De eerstvolgend editie van CamperExpo vindt nu volgend jaar maart plaats.

‘Meest complete camperbeurs’

Volgens de beursorganisatie is CamperExpo de ‘meest complete camperbeurs’. De beurs wordt traditioneel in Expo Houten (bij Utrecht) georganiseerd. De beurs duurt doorgaans drie dagen en wordt gemiddeld door zo’n 15.000 camperliefhebbers bezocht. Omdat de beurs in het vroege voorjaar wordt gehouden, fungeert CamperExpo voor veel camperaars als de opening van het seizoen. Natuurlijk zijn er heel veel camperaars die er het hele jaar op uit trekken maar het gros houdt het toch bij de warmere jaargetijden.

Kleinschalig en laagdrempelig

CamperExpo heeft een kleinschalig en laagdrempelig karakter. De beurs heeft gemiddeld zo’n honderd standhouders. Dit zijn over het algemeen geen grote importeurs maar dealers. Het contact tussen bezoeker en standhouder is daardoor een stuk persoonlijker. Dat wordt hogelijk gewaardeerd door de bezoekers. Doordat het contact met de exposanten op die manier intensiever is, vinden zij het makkelijker om hier wat meer door te vragen en zo informatie te krijgen die ze elders niet zo gauw vinden.

Corona

De maatregelen vanwege coronavirus houden onze maatschappij, en met name de evenementenbranche, nog steeds in zijn greep. De meeste grote evenementen, zoals de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2020 konden geen doorgang vinden. CamperExpo 2020 werd aanvankelijk tot november uitgesteld maar is nu dus helemaal geannuleerd. En zo is ook CamperExpo het slachtoffer van de coronacrisis geworden. Alexander van de Kerkhof, directeur van CamperExpo, geeft expliciet aan dat de kaartjes voor de 2020-editie geldig blijven voor de nieuwe data in 2021.

CamperExpo 2021

De dertiende editie van CamperExpo wordt nu dus in 2021 gehouden, en wel van vrijdag 19 t/m zondag 21 maart. Ook volgend jaar er waarschijnlijk nog enig voorbehoud zijn. Niemand weet immers precies in hoeverre we de verspreiding van het coronavirus dan tot stilstand hebben gebracht. Maar ook komend jaar zal Expo Houten (vlak bij Utrecht) de gastheer zijn van dit gezellige, laagdrempelige evenement. CamperExpo is gedurende die dagen dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Wie reeds een ticket had gekocht of gekregen: alle gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe data.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel