CamperExpo 2020 verplaatst naar november

CamperExpo Houten  november 2020

CamperExpo 2020 verplaatst naar november

Het Coronavirus houdt onze maatschappij aardig in zijn greep. De populaire camperbeurs CamperExpo, die eigenlijk overmorgen van start zou gaan, is vanwege de Coronacrisis verplaatst naar november.

Hiermee wordt dus noodgedwongen gebroken met de traditie dat CamperExpo min of meer fungeert als seizoensopening. Maar ook de dertiende editie van CamperExpo zal, ook nu deze in november plaatsvindt, de gezellige laagdrempelige beurs zijn zoals wij die al jaren kennen.

‘De meest complete camperbeurs’

CamperExpo is naar eigen zeggen ‘meest complete camperbeurs’ en wordt in Expo Houten (bij Utrecht) georganiseerd. De beurs duurt doorgaans drie dagen en wordt gemiddeld door zo’n 15.000 camperliefhebbers bezocht.

Nu in november

Dit jaar is de Coronacrisis dus een kleine spelbreker. De organisatie liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en besloot de beurs niet af te gelasten maar uit te stellen. De nieuwe datum is vastgesteld op dinsdag 17 t/m donderdag 19 november 2020. Dit keer dus niet van vrijdag tot en met zondag, maar wel als vanouds in Expo Houten. CamperExpo is gedurende die dagen dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Wie reeds een ticket had gekocht of gekregen: alle gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Kleinschalig karakter

CamperExpo heeft een kleinschalig en laagdrempelig karakter. De beurs heeft gemiddeld zo’n honderd standhouders. Dit zijn over het algemeen geen grote importeurs maar dealers. Het contact tussen bezoeker en standhouder is daardoor een stuk persoonlijker. Dat wordt hogelijk gewaardeerd door de bezoekers. Doordat het contact met de exposanten op die manier intensiever is, vinden zij het makkelijker om hier wat meer door te vragen en zo informatie te krijgen die ze elders niet zo gauw vinden.

Nieuw en gebruikte campers

Uiteraard gaat het bij deze beurs over campers. Die zijn er ook meer dan genoeg te zien, zowel nieuw als gebruikt. Maar de beurs gaat ook over alles wat erbij hoort. Accessoires, toebehoren, onderhoud, bestemmingen, campings, camperplaatsen en nog veel meer.

Kaartjes blijven geldig

Zoals gezegd, wie kaartjes had gekocht voor de editie van 20-22 maart: deze blijven geldig tot november. Als je alsnog kaartjes wilt bestellen: dat kan gewoon online, en ook nu al in de voorverkoop. Als je de tickets vooraf bestelt bedraagt de entreeprijs € 15,=. Parkeren bij Expo Houten is gratis. Je kunt je bezoek aan de beurs ook combineren met een overnachting in je eigen camper, vlakbij het beursterrein. Meer informatie hierover – en over de kaartverkoop – vind je op de website van CamperExpo. Onderstaand vind je nog een sfeerimpressie van een eerdere editie van CamperExpo.

Like dit artikel
Tweet dit artikel