Camperland neemt ook Mobiledrôme-Vossenhoek over

Camperland neemt ook Mobiledrôme-Vossenhoek over

Camperland neemt ook Mobiledrôme-Vossenhoek over

Camperland heeft het bedrijf Mobiledrôme-Vossenhoek overgenomen. Deze overname komt amper een jaar na de samenvoeging van de bedrijven Mobildrôme en De Vossenhoek, en volgt op de eerdere overname van Cor van den Oever door Camperland.

De overname vond plaats in Oud Gastel, waar Mobiledrôme-Vossenhoek is gevestigd. Volgens marketingmanager Jos de Vries zal er voor de klanten niet veel veranderen. Het bedrijf zal verdergaan onder de naam Camperland Mobiledrôme-Vossenhoek. Echter, de eerder aangekondigde plannen voor nieuwbouw staan nu wel op losse schroeven.

Camperland

Camperland zelf is een jonge organisatie maar geen onbekende in het overnamelandschap. In februari 2022 nam het bedrijf het camperbedrijf Cor van den Oever over. Daarmee ontstond ook de allereerste vestiging van Camperland.  Camperland, met vestigingen in Herpen en nu ook in Oud Gastel, is een dochteronderneming van Truckland. Het bedrijf heeft een reparatielocatie in Rucphen en servicepunten in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam en Heerhugowaard.

Mobiledrôme-Vossenhoek

Mobiledrôme-Vossenhoek, voor de overname, was een zelfstandig bedrijf. Hoewel het een sterke lokale aanwezigheid in Oud Gastel had, kwamen de klanten uit bijna het hele land. Mobiledrôme-Vossenhoek is op zijn beurt vorig jaar ontstaan uit een samenvoeging van de bedrijven Mobildrôme en De Vossenhoek. Niet dat het daardoor een nieuwe speler in de markt werd. Integendeel, beide bedrijven bestonden afzonderlijk al tientallen jaren.

Toekomstplannen

De overname past in de bredere strategie van Camperland om een landelijk dekkend netwerk van camperbedrijven op te zetten. Op dit moment heeft het bedrijf dus vestigingen in het westen en noordoosten van Noord-Brabant. De kans dat de expansiedrift van Camperland nog lang niet ten einde is, blijkt wel uit de uitspraak van marketingmanager De Vries van Camperland: Onze ambitie is zeer groot. We willen binnen afzienbare tijd in de belangrijkste regio’s vertegenwoordigd zijn en een substantieel aandeel van de Nederlandse campermarkt bedienen.”

Service en onderhoud

Naast de bestaande reparatielocatie in Rucphen, kunnen klanten nu ook terecht bij de diverse servicepunten van moederbedrijf Truckland. Dit biedt extra flexibiliteit en gemak voor de klant, die nu een breder scala aan opties voor onderhoud en reparatie heeft.

Like dit artikel
Tweet dit artikel