Camperplaatsen bij Deense particulieren

Denemarken kamperen

Camperplaatsen bij Deense particulieren

Er is in Denemarken een nieuw initiatief opgezet, waarbij er door 180 particulieren camperplaatsen ter beschikking worden gesteld. Camperaars mogen, mits ze lid zijn van de bijbehorende organisatie, gratis gebruik maken van deze nieuwe overnachtingsmogelijkheden.

Het nieuwe Deense initiatief heet Pintrip. De meer dan 180 privégastheren stellen in totaal zo’n 500 overnachtingsplaatsen ter beschikking.

Deze gastheren, waar je steeds één etmaal mag overnachten, helpen hun gasten ook graag op het gebied van toeristische informatie. Als echte locals zijn zij natuurlijk het beste bekend met hun omgeving en krijg je de informatie uit de eerste hand.

Gratis camperplaatsen

Naast een gratis overnachting krijg je dus ook informatie van ‘insiders’ over alles wat er in de omgeving te beleven valt. Het aantal privégastheren stijgt bovendien, zodat er binnenkort via Pintrip nog meer dan de huidige 500 overnachtingsplaatsen beschikbaar zal zijn. Deze zijn overigens over het hele land verspreid. Van Oostzee tot de Noordzee, van Sønderborg naar Skagen en van Wattenmeer naar Bornholm, er is er overal wel eentje te vinden. Dierenvrienden zullen het overigens weten te waarderen dat honden op bijna alle Pintrip locaties welkom zijn. Verder hebben de overnachtingsplaatsen niet of nauwelijks faciliteiten zodat je er van uit moet gaan dat de camper echt volledig zelfvoorzienend moet zijn.

Pintrip

Pintrip gidsUiteraard moet je, net als bij bijvoorbeeld France Passion in Frankrijk, lid van de bijbehorende organisatie zijn om van deze mogelijkheden gebruik te kunnen maken. Dit jaar kost het lidmaatschap  225 DK (ongeveer 30 euro). Behalve het benodigde Pintrip-vignet krijg je ook een (Engels- of Duitstalige) gids en toegang tot de database met overnachtingplaatsen op pintrip.eu. De website bevat behalve de adressen ook een gedetailleerde routeplanner en heel veel toeristische tips. Het Pintrip vignet dien je duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de camper te plaatsen. Dit dient als toegangsbewijs voor alle deelnemende locaties. Het eerste Pintrip-lidmaatschap loopt van 31 maart 2019 tot 31 maart 2020.

Pintrip Reisgids

De bijzondere reisgids van Pintrip toont de bezoekers de weg naar Deense boerderijwinkels, wijnmakerijen, kleine melkveehouderijen, microbrouwerijen, Put & Take vismeren, privémusea of -collecties en tal van andere bezienswaardigheden. Veel van deze informatie is overigens ook via de website van Pintrip beschikbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel