Beste camperplaatsen Duitsland gekozen

kampeerzaken.nlCamperaars overnachten niet alleen op campings, maar steeds vaker op camperplaatsen. Waar de camperplaatsen bij veel Nederlandse gemeenten nog in het verdomhoekje zitten vanwege de vermeende concurrentie met de plaatselijke campings, en het feit dat veel gemeenten menen dat camperaars te weinig omzet voor de plaatselijke horeca en middenstand opleveren, is het omringende landen gelukkig anders.
Eén van die landen waar wel voldoende aandacht aan de aanleg van goede camperplaatsen wordt geschonken is Duitsland, waar camperplaatsen ook wel door private ondernemingen worden geëxploiteerd. Het Duitse kampeerautotijdschrift Promobil hield onder haar lezers een verkiezing voor Duitslands beste camperplaats, en de uitslag daarvan werd tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf bekend gemaakt.
 
De beste camperplaats van Duitsland, die in het teken van het olympische jaar werd gedecoreerd met een medaille en oorkonde, was ‘Reisemobilpark Minheim an der Mosel’.
De tweede plaats was voor ‘Reisemobilhafen Bad Dürrheim’, op de gezamenlijke derde plaats eindigden ‘Alpencamp am Wank’ uit Garmisch-Partenkirchen, ‘Wohnmobil-Übernachtungsplatz Büsum’ en ‘Wohnmobil-Hafen Rendsburg’. Proficiat!
© foto: Rene Tillmann / Messe Düsseldorf

Like dit artikel
Tweet dit artikel