Geen camperplaatsen op Schouwen-Duiveland

kampeerzaken.nlDe gemeente Schouwen-Duiveland heeft besloten geen vrije overnachtingsplaatsen voor campers te gaan realiseren. De gemeente dinsdag gaf hiermee gehoor aan de wens van campinghouders op het eiland.

Kennelijk realiseert de gemeente zich niet voldoende dat de meeste camperaars sowieso liever niet op een camping willen overnachten, en dat de wens van de campinghouders wat dat betreft niet zo realistisch is.


 

Camperaars staan het liefst in of vlakbij de bebouwde kom, en willen vaak buiten de normale openingstijden van een camping aankomen of vertrekken. Omdat een camper niet bepaald goedkoop is hebben camperaars over het algemeen ook aardig wat te besteden. Het belang van de plaatselijke middenstand en horeca zou wat dat betreft wel eens veel zwaarder dan dat van de campinghouders kunnen wegen.

De gemeenteraad gaat, om nog enigszins aan de wens van de camperaars tegemoet te komen, mogelijk nog wel instemmen met een proefterrein. Dat proefterrein komt dan in 2009 bij de stad Zierikzee, is alleen in het winterseizoen opengesteld en biedt plaats aan maximaal vijf campers. De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) pleitte afgelopen voorjaar voor de aanleg van camperplaatsen nabij de bebouwde kom van enkele plaatsen op Schouwen-Duiveland.

Like dit artikel
Tweet dit artikel