Twee nieuwe campers van Swift Group

Swift Toscane campers 2017

De nieuwe 2017 modellen van de Swift Toscane

TIEL – Swift heeft het afgelopen seizoen een een succesvolle start gemaakt met de nieuwe Toscane Camperserie. Reden voor de Swift Group om de serie uit te breiden met de 794 QB en de 794 EB. De Swift Toscane serie bestaat daarmee uit 5 modellen.

Swift gaat alle Toscane campers komend seizoenjaar standaard leveren met de nieuwe krachtige Fiat 130 PK Euro 6 diesel motor. Voor wie dat genoeg vindt, is er ook de optie om de 150 PK versie te kiezen.

Swift Toscane 794QB 2017In de Toscane 794 QB vinden we voorin een ruime zitgroep, een L-keuken in het midden met aansluitend de toiletruimte doorlopend naar de slaapkamer. Tegenover de toiletruimte met toilet en wastafel bevindt zich een fraaie douchecabine. Achterin de slaapkamer staat een in de lengte geplaatst tweepersoons eilandbed. Via het extra grote serviceluik in de beide zijwanden is de grote ruimte onder het bed makkelijk te bereiken.

Swift Toscane 794EBDe Toscane 794 EB heeft grotendeels dezelfde indeling. Het deel met de slaapkamer en toilet is echter anders. Hier is de slaapkamer gevuld met twee enkele bedden die hoog geplaatst zijn, zodat er ruimte genoeg is voor een grote garage/opbergruimte onder deze bedden. Overigens zijn de twee bedden om te bouwen tot een tweepersoonsbed. Onder het bed bevinden zich vele handige opbergmogelijkheden zoals een hangkast en vakken voor bijvoorbeeld schoenen.

Swift ToscaneVerder zijn er de nodige kleine detailwijzigingen zoals de vervanging van de kleine dakluiken door mini Heki luiken en de nieuwe achterverlichting. Wat belangrijker is, is het feit dat Swift de constructie van de campers op een nog hoger plan heeft gezet. Swift hanteert al een tijdje een houtvrije constructie in haar campers met het innoverende Smartsysteem. Hierbij zijn alle houten constructie delen vervangen door “Pure”, een op polyurethaan gebaseerd product dat volledig waterdicht is. De volgende stap is de buitenzijde van de camperopbouw. Deze is voortaan geheel afgewerkt met polyester in plaats van het veel kwetsbaardere aluminium. Bij dak, front, achter- en zijwanden geld dit ook voor de binnenzijde van de constructie. Geen wonder dat Swift tot 10 jaar garantie kan geven op vochtinwerking in de opbouw.

Swift Command

Komend seizoen worden de Toscane campers uitgerust met “Swift Command”. Met dit systeem zijn vele functies van de camper via een app op de mobiele telefoon te controleren, zoals batterij conditiemeter, verlichting en waterpomp, binnen- en buitentemperatuur, binnen vochtigheidsgraad, verwarming, zonnepaneel laadconditie, en bluetooth aansluitingen.

Luxe

Swift ToscaneBinnen in de vijf Toscane’s is het een en al luxe door het prachtig afgewerkte meubilair en de bekleding. De luxe camperaar zal het aan niets ontbreken door bijvoorbeeld een Truma Combi 4 (of 6) unit voor warm water en verwarming, 90 liter externe geïsoleerde vers watertank met niveau-indicator, 68 liter afvalwatertank ook met indicator, minimaal een 112 liter koelkast, een topklasse ovencombinatie inclusief gril, een kookstel voorzien van 3 gaspitten voorzien van vlamuitvalbeveiliging en elektrische ontsteking, een extra elektrische kookplaat (800 W), een magnetron en nog veel meer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel