Campergroepsreizen van Travelhome

kampeerzaken.nlMet de camper door West-Canada, Alaska, Argentinië, Nieuw-Zeeland en Zuidelijk Afrika. Dat zouden we allemaal wel willen, alleen voor die mensen die dit toch iets te avontuurlijk lijkt zijn er ook campergroepsreizen. Zo kun je in groepsverband op campervakantie terwijl je nog wel veel individuele vrijheid hebt. Dergelijke campergroepsreizen worden oa door Travelhome georganiseerd.
 Ervaren reisbegeleiders
Touroperator Travelhome organiseert volgend jaar campergroepsreizen in West-Canada, Alaska, Argentinië, Nieuw-Zeeland en Zuidelijk Afrika. Dit zijn reizen met vaste vertrekdata en worden begeleid door ervaren Nederlandse reisbegeleiders.
Op 24 november 2007 houdt Travelhome speciaal voor deze groepsreizen een informatiebijeenkomst in hotel De Witte Bergen in Eemnes van 10:00-16:00 uur waar Travelhome personeel en de reisbegeleiders tekst en uitleg geven. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.travelhome.nl via de button ‘Infodagen’. Entree kost € 5,00 en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang
Waarom groepsreis?
Voor veel mensen is een intercontinentale campervakantie de reis van hun dromen maar er komt veel bij kijken. Niet iedere vakantieganger is zo ingesteld dat men het aandurft zo’n grote reis helemaal alleen te maken.
‘Deze reizen zijn ideaal voor diegenen die overdag juist alle vrijheid van de wereld willen hebben maar ’s avonds de gezelligheid van medereizigers op de camping. En de zekerheid van gereserveerde plaatsen en professionele begeleiding,’ aldus Travelhome directeur Perry van der Wiel. In colonne achter elkaar aanrijden is dus zeker niet het geval tijdens deze vakanties.
Deelnemers krijgen een tourboek met een gedetailleerd programma inclusief campings, adressen, bezienswaardigheden, benzinestations, etc. Elke avond is er een korte briefing door de reisleiding waarin het programma van de volgende dag besproken wordt. Het is aan de deelnemers zelf hoe laat ze in de ochtend vertrekken en ’s avonds weer op de volgende camping aankomen.
Bestemmingen
West-Canada: Vancouver-Calgary, 11 september-11 oktober 2008
De route loopt door de staten British Columbia en Alberta. Vanuit Vancouver en via Vancouver Island rijdt men naar het noordelijk gelegen Whistler, Mount Revelstoke National Park en Mount Robson. Dan steekt men over naar het mooie Jasper in Alberta en rijdt men over een van de mooiste wegen ter wereld: de Icefields Parkway dat onder meer langs de schitterende meren Lake Louise en Moraine Lake gaat naar het toeristisch dorp Banff en eindigt in de stad Calgary.
Alaska: Anchorage, 30 mei-22 juni 2008
Tijdens deze reis maakt men kennis met de indrukwekkende natuur van Alaska. Op het programma staat onder andere een bezoek aan het onderzoekscentrum Alaska Sealife Center, diverse nationale parken zoals het Kenai Fjords National Park en het Denali National Park waar men grizzly beren, elanden, karimboes en Dall schapen kan tegenkomen. Verder bezoekt men de stad Dawson, waar men kennismaakt met de Gold Rush periode van een eeuw geleden. De reis begint en eindigt in Anchorage.
Nieuw-Zeeland: Auckland- Christchurch, 30 januari-6 maart 2009
Deze reis vindt plaats begin 2009. Vanuit Auckland reist men naar Dargaville waar men met dolfijnen kan zwemmen. In de omgeving van Auckland staat een bezoek gepland aan de regenwouden met de bekende Kauri bomen. De reis gaat verder naar Napier, Whakatanga, Rotorua en Wellington. Hier steekt men over naar het Zuidereiland waar men onder andere een bezoek brengt aan Queenstown en Christchurch. Vanuit deze stad vliegt men weer terug naar Amsterdam.
Zuidelijk Afrika Noordtour: Johannesburg-Kaapstad, 20 augustus-30 september 2008
Deze reis gaat door Zuid-Afrika en Namibië. Vanuit Johannesburg gaat de reis via panoramaroute naar het noordelijk deel van het Krugerpark om de ‘big five’ te spotten. Vervolgens rijdt men via Dongola en het wilpark Tuli-block in Botswana door naar Francistown. Ook staat een wildsafari per boot op het programma. Met de Kazungula ferry maakt men de oversteek over de Zambesi rivier naar Zambia waar men Livingston en de wereldberoemde ‘Victoria Falls’ bezoekt. Door Zambia gaat de reis verder naar Katima Mulilo in Namibië. Hier staat een bezoek aan de Popa Falls op het programma. Ook zoekt men de bosjesmannen op in hun eigen woonomgeving, zo’n 85 km in de bush. Via Namutoni gaat de reis verder naar het Namib Naukluft Park en verder naar Kaapstad vanwaar men weer terugvliegt naar Amsterdam.
Zuid-Afrika Zuidtour Kaapstad-Johannesburg, 10 oktober-13 november 2008
De route loopt van Kaapstad via het Kaaps Schiereiland en de Tuinroute naar Oudtshoorn. Via wildpark Addo reist men door naar Lesotho. Vervolgens staan de Golden Gate, Mahai, Howick en Balito op het programma. Shakaland en St. Lucia, bakermat van de Zulu‘s komen ook aan bod. Swaziland en het Krugerpark worden uiteraard niet overgeslagen. Via de Panoramaroute wordt de reis in Johannesburg afgesloten, vanwaar men weer terugvliegt naar Amsterdam.
Argentinië: data en routing nog niet bekend.
Brochure
Eind september verschijnt de Campergroepsreizen brochure. De groepsbrochure kan aangevraagd worden via de website http://www.travelhome.nl/ of via e-mail info@travelhome.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel