Camperunits van Toppboxx

Camperunits van Toppboxx

Camperunits van Toppboxx

Ook in Zwitserland is kamperen steeds populairder aan het worden. Ook het wonen in een ‘tiny house’ is daar steeds meer in trek. Redenen om het bedrijf Toppboxx Home op te richten, wat zich specialiseert in behuizingen voor campers, caravans en mobiele woningen.

Het jonge bedrijf wil zich door verschillende aspecten van de markt onderscheiden. Het gaat hierbij onder anderen om het duurzaamheidsaspect, de onderhoudsvriendelijkheid en de waterdichtheid.

Zo claimt Toppboxx dat de producten tegen het te verwachten einde van de levensduur volledig biologisch afbreekbaar zijn. Ook stelt men dat de producten volledig te repareren zijn, en dat ze met minimale inspanning en zonder uitgebreide voorkennis kunnen worden vernieuwd. Verder is het ontwerp erop gericht dat er absoluut geen water binnen kan dringen. En mocht dat door bijvoorbeeld schade wel het geval zijn, dan moet dit water weer eenvoudig weg kunnen lopen.

Goed beschermd en geïsoleerd

De producten zijn uitgevoerd met een dubbele buitenwand, 40 mm isolatie en zijn door middel van ‘kreukelzones’ optimaal worden beschermd tegen invloeden van buitenaf en zeer energiezuinig. Toppboxx maakt gebruik van een zogenaamd aluminium drukbandsysteem. Dat wordt normaliter in de gevelbouwsector gebruikt maar is aangepast voor gebruik in voertuigen. In een volgende stap in het productieproces wordt de isolatie aangebracht. Die is onder meer vervaardigd van aerogel en biologisch afbreekbaar PVC.

Modules

Camperunits van ToppboxxDe fabrikant biedt de keus uit diverse elementen en stadia van afwerking. Geïnteresseerden kunnen lege cabines maar ook volledig afgewerkte modules bestellen. Er wordt ook een slide-out en een hefdak aangeboden. De meeste cabines zijn bedoeld als afzetunit en de prijzen daarvan beginnen bij ongeveer 7400 euro. Voor mensen die zelf een camper willen bouwen is het boven en hiernaast afgebeelde TB-A5 model interessant. Dit is een compacte alkoofopbouw met een vloeroppervlakte van 3,2 m² en een 1,9 meter lange alkoof. Volledig uitgerust zou deze unit iets meer dan 20.000 euro kosten. Dat is best goedkoop, zeker als we in ogenschouw nemen dat het een Zwitsers (dus meestal duur) product is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel