Camping Den Driesch blijft na overname door Oostappen Groep voorlopig nog een camping

Camping Den Driesch blijft na overname door Oostappen Groep voorlopig nog een camping

Camping Den Driesch blijft na overname door Oostappen Groep voorlopig nog een camping

Een tijdje geleden kwam in het nieuws dat de populaire camping en camperplaats Den Driesch in Valkenburg tijdelijk gesloten was vanwege een overname.

Niet veel later bereikte ons het nieuws dat de familie Halmans-Nicolaes de camping per 1 november heeft verkocht aan Peter Gillis van de Oostappen Groep Vakantieparken. Gillis maakte aansluitend bekend dat de camping zou worden omgebouwd tot een luxe resort.

Het laatste nieuws is dat Gillis, die zelf enthousiast camperaar is, het overgenomen object toch hoofdzakelijk als camping en camperplaats wil exploiteren. Er komen wel een aantal motorhomes en chalets, maar het blijft in ieder geval een camping. Goed nieuws voor de vele kampeerders en camperaars die deze camping regelmatig bezoeken, ook in de winter vanwege de populaire kerstmarkt in het centrum van Valkenburg.

Resort (voorlopig?) afgeblazen

De plannen van Peter Gillis zijn dus flink gewijzigd. Vlak na de overname maakte hij nog bekend dat het geheel Resort Valkenburg zou gaan heten. Het zou alleen luxe chalets e soortgelijke accommodaties bevatten en geen mogelijkheden meer bieden voor caravans, tenten en campers. Dat heeft Gillis nu gelukkig teruggedraaid – al weet je het bij hem natuurlijk nooit helemaal zeker. In ieder geval gaat de camping op 26 november weer open, ruim op tijd voor de kerstmarkt van Valkenburg. Moeten we alleen nog duimen dat die vanwege de coronapandemie wel door kan gaan.

Vlak bij centrum Valkenburg

De camping ligt op amper 500 meter van het levendige, toeristische stadscentrum van Valkenburg. Kampeerders kunnen dus te voet naar het gezellige middeleeuwse centrum en zich daar vermaken op de vele terrassen en winkeltjes. Ook ligt de camping vlakbij de bekende Fluwelengrot onder Kasteelruïne Valkenburg. Uiteraard is het heuvelachtige Limburgse landschap ook heel aantrekkelijk.

Like dit artikel
Tweet dit artikel