Campinggids Zweden 2008 verkrijgbaar

kampeerzaken.nlDe nieuwe campinggids Zweden 2008 met informatie over alle 550 bij de Zweedse Campingbond aangesloten Zweedse en Noorse campings is vanaf heden verkrijgbaar. Met een uitgave in het Zweeds, Engels en Duits en een totaaloplage van 1,3 miljoen exemplaren, vormt de catalogus de grootste toeristen brochure van Zweden.
Behalve 550 campings met in totaal meer dan 100,000 standplaatsen, staan in de gids ook nog 13.000 herbergen, luxe caravans en op campings gelegen stuga’s (Zweedse huisjes) en trekkershutten. Daarvan zijn 200 campings het gehele jaar geopend.
Evenals voorgaande jaren is gekozen voor een praktische indeling van alle campings per regio en is een overzichtelijke overzichtskaart van de regio´s opgenomen, waarin alle campings in het desbetreffende gebied gepresenteerd worden. Achter in de catalogus staat een compleet alfabetisch overzicht van alle bij de SCR aangesloten campings.

 Net als vorig jaar is de online versie op www.camping.se en www.stuga.nu via de computer te downloaden, inclusief de GPS coördinaten naar alle bij de SCR aangesloten campings. Daarnaast zijn er 65 nieuwe kortingsmogelijkheden bij 58 verschillende instanties opgenomen in de gids. Alle 1,8 miljoen Europese Camping Card Scandinavia bezitters kunnen op vertoon van hun pas gebruik maken van deze kortingen. De benodigde Camping Card Scandinavia is via de (online) catalogus aan te vragen. Naast de genoemde voordelen, zoals korting bij de ferryovertocht van Denemarken naar Zweden, biedt de kaart een gratis verzekering op de camping en een gegarandeerde snelle in- en uitcheckprocedure ter plaatse. In de campingids en op de website´s vindt u daar meer informatie over.
Nieuw in 2008 zijn de uitgebreide redactionele teksten met tips voor spelletjes, favoriete bestemmingen, bezienswaardigheden en events door heel Zweden. Bovendien worden dit jaar in zowel de gids als de online variant tips voor de meest onvergetelijke ervaringen gegeven. Voor ieder wat wils zoals de 15 historische glasblazerijen in het bosrijke Glasrijk tussen Växjö en Kalmar of de tweede stad van Zweden Göteborg waar het pretpark Liseberg met duizelingwekkende ritten en diverse voorstellingen een `must´voor gezinnen met kinderen is.
De nieuwe Campinggids Zweden 2008 wordt verspreid onder circa 500.000 bezitters van de Camping Card Scandinavia en is gratis verkrijgbaar op de volgende manieren:
Internet: www.camping.se, www.stuga.nu, www.visitsweden.com
Telefoon: 0294-432580 (lokaal tarief), Ma t/m vrij 9:00 uur tot 18:00,
Mail: holland@visitsweden.com
Post: VisitSweden, Stortorget 3, SE-831 30 Östersund, Zweden

Like dit artikel
Tweet dit artikel