Campinggids Zweden nu ook online verkrijgbaar

kampeerzaken.nlDe nieuwe campinggids Zweden 2007 is vanaf vandaag behalve in print nu ook online verkrijgbaar. De gids bevat meer informatie over alle 600 bij de Zweedse Campingbond aangesloten Zweedse en Noorse campings. Met een uitgave in het Zweeds, Engels en Duits en een totaaloplage van 1,3 miljoen exemplaren, vormt de catalogus de grootste toeristenbrochure van Zweden.
Behalve 600 campings met in totaal meer dan 100.000 standplaatsen, staan in de campinggids ook nog 35 herbergen en 12.000 op campings gelegen stuga’s (Zweedse huisjes) en trekkershutten.
 De SCR catalogus wordt verspreid onder circa 500.000 bezitters van de Camping Card Scandinavia en is verkrijgbaar bij alle, bij de SCR aangesloten campings, bij alle Zweedse VVV´s, IKEA vestigingen, Scandinavische pretparken, rederijen, de Zweedse ambassade en diverse Caravan- en camperverkopers. De campinggids is eveneens verkrijgbaar op diverse Nederlandse beursen, zoals de Caravana en de fiets- en wandelbeurs.
Nieuw in 2007 is de online versie van de canpinggids op www.camping.se en www.stuga.nu die u via de computer kunt downloaden. Daarnaast zijn er 24 nieuwe kortingsmogelijkheden opgenomen in de gids, waardoor er nu in totaal 54 kortingsmogelijkheden zijn, waarmee alle 1,8 miljoen Europese Camping Card Scandinavia bezitters op vertoon van hun pas korting kunnen krijgen. Ook nieuw dit jaar is dat alle bij de SCR aangesloten campings in de internationale uitgaven worden gepresenteerd met vermelding van de GPS coördinatie naar alle campings.
Evenals voorgaande jaren kan de benodigde Camping Card Scandinavia via de (online) catalogus worden aangevraagd. De kaart biedt een gratis verzekering op de camping en een gegarandeerde snelle in- en uitcheckprocedure ter plaatse. Daarnaast zijn er – de hierboven vermelde- diverse kortingen bij instanties in Zweden, zoals korting voor consumenten bij de ferryovertocht van Denemarken naar Zweden. In de campingids en op de website www.camping.se en www.stuga.nu vindt u daar meer informatie over.
Het jaar 2006 is een recordjaar geworden voor het campingtoerisme in Zweden. Het totale aantal camping overnachtingen op de bij de SCR aangesloten campings groeide met 6,7 procent tot ruim 17,5 miljoen. Met in totaal 464.624 overnachtingen is ook het aantal Nederlandse gastnachten in 2006 tot een historisch totaal gekomen. Het betreft een groei van maar liefst 39 % in vergelijking met 2005!

Like dit artikel
Tweet dit artikel