Camping Zonneweelde gekozen tot Vakantiepark van de toekomst 2019

Camping Zonneweelde gekozen tot Vakantiepark van de toekomst 2019

Camping Zonneweelde gekozen tot Vakantiepark van de toekomst 2019

NRIT Media, dé kennispartner in de vrijetijdssector, organiseert al enkele jaren de verkiezing voor het ‘Vakantiepark van de toekomst’. De uitslag daarvan wordt bekendgemaakt op de bijbehorende jaarlijkse vakdag.

Die vakdag vond dit jaar op 21 mei plaats. Ook nu had de vakjury al twaalf parken genomineerd. Hiervan gingen vijf parken door naar de finale. Uiteindelijk werd Camping Zonneweelde door de bezoekers van de vakdag gekozen tot winnaar van de award.

Vakantiepark van de toekomst

De andere finalisten waren (in willekeurige volgorde) Dormio Resort Maastricht, Vakantiepark De Krim Texel, Safari Resort Beekse Bergen en Hof van Saksen. Bij de keuze van de genomineerden en finalisten wordt onder meer gelet of de onderneming zich op relevante trends richt, of het verblijfsconcepten zijn die de consument in het hart raken en de wijze van marketing. Uiteraard wordt er ook terdege gelet op een duurzame, toekomstbestendige exploitatie

Camping Zonneweelde

Het is volgens juryvoorzitter Hans van Leeuwen een opvallende winnaar. ‘Dé familiecamping van Zeeland’ is door ondernemerspaar Maaike en Martin Basting getransformeerd van een gewone camping tot een parel aan de Zeeuws-Vlaamse kust. De camping is volgens juryvoorzitter Hans van Leeuwen is Camping Zonneweelde meer dan alleen een leuk familiebedrijf: “Ze hebben in vier jaar tijd hele bijzondere dingen gepresteerd. Op het strand zijn hele mooie en vooral duurzame strandhuisjes gebouwd en dit jaar is nog een nieuw centrumgebouw gerealiseerd. Klein is in dit geval meer dan fijn.”

Luxe vakantiebestemming met breed aanbod

De camping is in de loop der jaren flink veranderd. Er is niet alleen veel aandacht voor wat de gasten willen maar er zijn aan de hand daarvan ook opvallende accommodaties gebouwd. Dit voorjaar werd er ook nieuw, duurzaam centrumgebouw geopend. Hierin bevinden zich niet alleen de receptie maar ook een indoor speeltuin, foodmarket, funshop, vergaderlocatie en Italiaans restaurant. Deze voorzieningen zijn toegankelijk voor alle toeristen in de regio en lokale inwoners.

Accommodaties

Onder de opvallende accommodaties bevinden zich onder meer luxe, modern vormgegeven strandslaaphuisjes en diverse glampingmogelijkheden onder een schuine tentdoek overkapping. Bij het inchecken kunnen de gasten al zien dat deze camping met de tijd is meegegaan, dat kan namelijk bij een geavanceerde check-in zuil waar zij direct zelf kunnen inchecken.

Verrast

Maaike Basting was verrast door het winnen van de verkiezing: “Ik had nooit verwacht dat we als relatief klein bedrijf van de grote concerns konden winnen. Een hele grote eer om deze Award in ontvangst te mogen nemen.”

Meer informatie over de award en de vakdag kun je vinden op www.hetvakantieparkvandetoekomst.nl.

Foto: © NRIT Media

Like dit artikel
Tweet dit artikel