Camping Zwarte Cross vanaf 2020 alleen toegankelijk voor meerderjarigen

Camping Zwarte Cross wordt verboden voor minderjarigen

Camping Zwarte Cross wordt verboden voor minderjarigen

Met ingang van de komende editie mogen minderjarigen niet meer overnachten op de camping van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Ook het rennerskwartier is voortaan alleen nog toegankelijk voor bezoekers van 18 jaar en ouder. Zelfs als de minderjarige bezoekers door volwassenen of hun ouders worden begeleid, zijn ze alleen nog maar welkom als dagbezoeker.

Zorgplicht

Het festival heeft de huisregels vanwege de zorgplicht aan moeten passen en daarom besloten dat het geen minderjarigen meer toelaat op zowel de camping als het Rennerskwartier. Op Facebook omschrijft de organisatie dit als volgt: “Onze beweegredenen om geen minderjarigen meer toe te laten op onze campings, hebben betrekking tot het vervullen van onze zorgplicht en de daarbij behorende aansprakelijkheden. Wij begrijpen uiteraard volkomen dat wij een groep jonge Zwarte Crossers enorm teleurstellen met dit besluit. Wij hopen ook van harte op begrip voor deze – in onze ogen – logische keuze.”

Uitzondering: Brommerklasse

Er is nog wel een uitzondering voor de toegang tot het rennerskwartier. De deelnemers van de Brommerklasse mogen daar nog wel komen, de minimumleeftijd van 16+ wordt daar gehandhaafd. “De motorsport gaat ons aan het hart en de jeugd heeft immers de toekomst”, schrijft de organisatie.

Zwarte Cross blijft feest voor iedereen

Verder blijft de organisatie benadrukken dat de Zwarte Cross natuurlijk een feest voor iedereen is en blijft, ongeacht leeftijd, gewicht, geur, kleur en seksuele voorkeur.

Like dit artikel
Tweet dit artikel