Campingaz presenteert nieuwe serie modulaire gasbarbecues

Gasbarbecue Campingaz RBS

Met RBS-technologie van Campingaz houd je je buren te vriend

ZOETERMEER – Campingaz wil het de buitenkok gemakkelijk maken met de nieuwste technologische snufjes. Een nieuwe serie modulaire gasbarbecues is verkrijgbaar in de kookoppervlakten 2100 cm², 2800 cm² en 3500 cm².

Je kent het wel, twintig kippenpootjes op de barbecue: de boutjes in het midden zijn binnen enkele tellen zwart en de buitenste ring is niet gaar te krijgen. Voor een gelijkmatige warmteverdeling heeft Campingaz nu de Even-Temp-technologie paraat. De gietijzeren of roestvrijstalen branders van Campingaz zijn ontworpen om de warmte gelijkmatig te verdelen: meer dan 90% van het kookoppervlak komt tot de ideale grilltemperatuur boven de 250°C. Dat betekent nooit meer kippenpootjes die pas klaar zijn als iedereen de buik al vol heeft.

Wokgerechten of pizza

Voor de buitenkok die iets meer wil dan alleen vlees grillen, heeft Campingaz een modulair kooksysteem ontwikkeld. Hoe werkt dit? Je kunt de binnenring van het gietijzeren rooster verwijderen en vervangen door een handig inzetstuk van Campingaz. Daar kun je dan een wok, pizzasteen of paella pan op kwijt om meer dan alleen de bratwurst tot een succes te brengen.

Geen steekvlammen of rookontwikkeling

Steekvlammen: ook zoiets. Voor de waaghals het teken dat de barbecue nu pas goed op temperatuur is, voor de ander het signaal dat er echt geen kooltjes meer bij mogen en al het vlees eraf moet tot nader order. Paniek! Het Radiant-Burner-System RBS bestaat uit twee verstelbare keramische branders en een centrale warmtereflector die de warmte gelijkmatig verdeelt. De technologie moet steekvlammen en rookvorming voorkomen. Dat zal de buren te vriend houden.

Vaatwasserbestendig

Campingaz heeft ten slotte de reiniging van de gasbarbecue een stuk eenvoudiger willen maken met het Instaclean-systeem. Alle onderdelen die tijdens het barbecueën vies worden, zoals de roosters, beschermers van de branders en de volledige kuip, kunnen in de vaatwasser. Kampeerzaken twijfelt overigens of dit goed is voor je vaatwasser. Liever eerst alle onderdelen afwassen met de hand en dan in de vaatwasser?

Overzicht van de modellen

Het nieuwe Campingaz-assortiment bestaat uit verschillende gasbarbecues: in de eerste plaats de premium RBS modellen die uitgerust is met de nieuwste brandertechnologie. Dan zijn er de Cast Iron modellen met gietijzeren branders. Het oog wil ook wat met de Classic en Woody modellen. Wil je flexibel kunnen zijn en zoek je iets draagbaars dan is er de Compact-serie. De beide Plancha gasbarbecues ten slotte zijn voorzien van een royale grillplaat, maar passen prima op tafel.

Like dit artikel
Tweet dit artikel