Campinggidsen 2013 uitgelicht

Ieder jaar brengen verschillende organisaties camping- en accommodatiegidsen uit. De gidsen voor 2013 zijn inmiddels verkrijgbaar via diverse webshops of te koop in de boekhandel. We lichten er hier enkele uit. Later deze maand volgt een compleet overzicht van alle beschikbare campinggidsen van 2013 op KampeerZaken.nl.

Campinglife Campinggids
kampeerzaken.nlDeze gids bevat uitvoerige beschrijving van circa 1000 campings in heel Europa. Naast een beoordeling van de camping en de faciliteiten, zijn er bij elke camping een routebeschrijving en een tarievenlijst opgenomen. Van alle beschreven campings is door een van de onafhankelijke inspecteurs vastgesteld wat de sterke en minder sterke punten zijn.

 

Belangrijk: camping-eigenaren betalen niet voor een vermelding in deze gids. Campinglife bepaalt zelf welke campings geschikt zijn. Volgens Campinglife letten de inspecteurs op de ligging van de camping, het onderhoud van de voorzieningen, maar ook de staat van de toiletgebouwen, de schoonmaak en de ontvangst.


 

De Campinglife Campinggids editie 2013 is verkrijgbaar voor  €14,95. Deze is te koop bij de boekhandel, maar u kunt de gids ook bij Vacansoleil bestellen.

Meer informatie: www.vacansoleil.nl/campinglife
 
 

Vekabo
kampeerzaken.nlVekabo geeft ieder jaar de accommodatiegids Charmante plattelandsaccommodaties uit. In deze gids zijn de voormalige gidsen Kamperen op het platteland en Logeren op het platteland samengevoegd.
In de gids Charmante plattelandsaccommodaties staan alle bedrijven die bij VeKaBo zijn aangesloten,
zowel in Nederland als in het buitenland. Per Nederlandse provincie en per land zijn de accommodaties overzichtelijk geordend in de volgorde:

–    groepsaccommodaties
–    vakantieverblijven
–    logies en ontbijtadressen
–    minicampings

Bij elkaar meer dan 1600 accommodaties waarbij kleinschaligheid, rust en ruimte op het platteland de hoofdkenmerken zijn. Per accommodatievermelding overzichtelijke pictogrammen van kenmerken en faciliteiten. Foto’s bij circa een vierde van de accommodatievermeldingen. Handige verwijzing naar andere verblijfsmogelijkheden bij eenzelfde accommodatieverschaffer.

In iedere gids zit een VeKaBo-kortingskaart. Met deze kaart krijg je bij de deelnemende VeKaBo-campings in Nederland en het buitenland tot 15 procent korting in het voor- en naseizoen. De VeKaBogids is bij de meeste ANWB-winkels, VVV-kantoren en aangesloten leden te koop voor € 7,95,-. Online te bestellen via de webshop van VeKaBo.  Dat kost € 10,50 (inclusief verpakkings- en verzendkosten). Indien vóór 1 april via de webshop bestelt, betaal je slechts € 8,00 per gids incl. verzendkosten. Je ontvangt de gids dan per post thuis. Levertijd na betaling circa anderhalve week.

Meer informatie: www.vekabo.nl/webshop

De ACSI Campinggids Europa met dvd
kampeerzaken.nlBij deze gids zit een dvd bijgesloten. Deze combinatie geeft een compleet en betrouwbaar overzicht van maar liefst 8600 campings in dertig Europese landen. Handig als voorbereiding op uw kampeervakantie, maar ook voor onderweg. Meer dan 300 inspecteurs van ACSI reizen door Europa en controleren de campings aan de hand van een lijst met 200 voorzieningen en aandachtspunten.

Met de dvd kun je op de pc heel eenvoudig campings met elkaar vergelijken en gemakkelijk uw route plannen naar de camping. Via diverse selectiemogelijkheden en eenvoudige, maar effectieve functionaliteiten krijgt je een prima indruk van de gewenste camping.

Bijgesloten is de CampingCard ACSI. Met deze kortingskaart krijg je tot 50 procent korting in het laagseizoen op 2504 campings in Europa.
Prijs niet-leden: € 24,95. Leden: € 22,50

* Minimale systeemeisen dvd: Windows XP SP2/Vista met voldoende vrije schijfruimte. De dvd werkt niet op Apple- en Linux-systemen. Te koop in boekhandel en diverse webshops. Meer informatie: www.acsi.eu/nl
 

Like dit artikel
Tweet dit artikel