Campings in Finland

kampeerzaken.nlMensen die komende zomer willen gaan kamperen in Finland zullen de nieuwe brochure "Camping in Finland 2007" ongetwijfeld waarderen. Finland is niet alleen het land van 1000 meren, over het hele land verspreid zijn er ook zo’n 330 campings, ruim voldoende aanbod voor de kampeerders dus. Zo’n 200 van deze campings zijn aangesloten bij de overkoepelende organisatie, de Finnish Campingsite Association.
 Deze campings zijn nu gebundeld in de nieuwe brochure "Camping in Finland 2007".
In deze brochure wordt iedere camping uitgebreid beschreven en aangegeven welke faciliteiten de campings bieden. Op een landkaart ziet men in één oogopslag waar de campings zich bevinden. De Engels- en Duitstalige campingbrochure wordt gratis toegestuurd. Vraag hem aan op 020 – 201 34 89 of via finland.nl@mek.fi.
De beste tijd om te kamperen in Finland is tussen mei en september. Behalve kamperen kun je er vrijwel overal ook overnachten in (blok)hutten en huisjes. Veel campings verhuren ook hutten voor 2 tot 6 personen met kookgelegenheid, koelkast en soms zelfs met verwarming en wasmachine.
De "Top Campings" zijn zeer geschikt voor families met kinderen zijn en liggen dichtbij een populaire attractie. Meer informatie daarover vindt men op www.topcamping.fi.
Om in aanmerking te komen voor kortingen kan men voor €6,00 de ‘Camping Card Scandinavia’ op de camping aanschaffen. Deze campingkaart is een jaar geldig en wordt ook geaccepteerd op campings in Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Kroatië, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Nederland, Spanje en Zwitserland.
Leden van de Fins Kampeerclub FICC krijgen op het traject Travemünde – Helsinki v.v. van Finnlines 50 procent korting op het autotarrief . Een andere veerverbinding wordt onderhouden tussen Rohstock en Helsinki door Silja Line.
Meer toeristische informatie over Finland, campings in Finland en bootverbindingen naar Finland vindt men ook op de Nederlandstalige website www.visitfinland.com/nl en op www.camping.fi.

Like dit artikel
Tweet dit artikel