Kamperen in Karinthië: kamperen in een arena van natuur

kampeerzaken.nl13 Campings in de Naturarena Kärnten bieden de mooiste plekjes voor een kampeervakantie met ook nog eens een diversiteit aan uitstapjes en activiteiten. De grote, maar ook de kleine en gemoedelijke campings bieden staanplaatsen met de mooiste uitzichten op de meren, stromende beken of de bergwereld rondom.
In de 4 dalen van de Naturarena Kärnten, het Gail-, Gitsch-, Lesachtal en de Weissensee, bevinden zich zeer goed uitgeruste campings met internationale standaards (ADAC). Ook zijn er kleinere en meer persoonlijke campings die op rustige plekken te vinden zijn. Enkele campings liggen direct aan een meer en bieden eigen strandbaden en watersportmogelijkheden. Op de typische alpencampings worden speciale familie- en kinderprogramma’s op de campings zelf aangeboden.
 Eén ding hebben de 13 campings in de Naturarena Kärnten in ieder geval met elkaar gemeen, ze zijn allemaal gemakkelijk te bereiken. Naturarena Kärnten ligt aan de grens met Italië, is vrij van industrie en files en biedt daarom veel ontspanning. Hier zal men zich niet vervelen tijdens het wandelen, mountainbiken of fietsen, Nordic Walken, hardlopen, zwemmen en vissen.
Activiteiten voor groot en klein
Zwemmen doet men in de Pressegger See die 28° C warm kan worden en ook wel de „Badkuip“ van het Gailtal genoemd wordt. De fjordachtige Weissensee kan tot 25° C warm worden en heeft natuurlijk oevers. Beide meren hebben zulk schoon water dat ze het predikaat „drinkwaterkwaliteit“ toegekend hebben gekregen.
De dalen lenen zich uitermate goed voor gemoedelijke fietstochtjes op de Karnische fietspaden. De Karnischen en Gailtaler Alpen zijn voor mountainbikers een spannende uitdaging; hier bevinden zich 800km gemarkeerde mountainbikepaden, waarvan 3 tochten naar Italië leiden.
Wandelaars beleven het bergpanorama op de meer dan 1000km bewegwijzerde wandelpaden met diverse hoogteverschillen, van eenvoudige wandelingetjes tot en met het echte klimwerk. Tijdens de wandelingen kan men voor verfrissing en een heerlijke maaltijd terecht bij de verschillende hutten op de almen.
De 48 outdoor avonturenprogramma’s zorgen voor veel plezier zonder risico’s. Er is voor de avonturier, natuurliefhebbers en natuurlijk ook voor families genoeg te beleven. De ultieme kick vindt men in de grootste schommel van de Alpen, de Mega Dive“. Groot en klein vermaakt zich in het belevenispark aan de Pressegger See of tijdens het goudzoeken.
Meer informatie:
Naturarena Kärnten
Dr. Kurt Genser
Hauptstrasse 14
A-9620 Hermagor
Tel. 0043-4282-3131
Fax 0043-4282-313131
E-mail: info@naturarena.com
Internet: www.naturarena.com

Like dit artikel
Tweet dit artikel