Twintig campings Loirestreek nu kwaliteitscamping

Camping Qualite Chantepie

De Loire biedt nu een twintigtal kwaliteitscampings

VAL de LOIRE – Een twintigtal campings in de Franse Loirestreek mag vanaf dit seizoen het kwaliteitslogo Camping Qualité voeren. Een van de 600 criteria waar de keurmeesters opletten is een ‘onberispelijke netheid’. 

Een ‘onberispelijke netheid’: dat is niet iets waar je bij een Franse camping meteen aan denkt. Franse campings staan voor pittoreske plekken en de Franse slag van de eigenaar, maar niet voor een onberispelijke netheid.

Een twintigtal campings in de Franse Loirestreek hoopt daar nu verandering in te brengen met het logo Camping Qualité. Campings die het logo voeren, werken mee aan regelmatige controles op zo’n 600 criteria. Daarvan zijn een hartelijke ontvangst, een onberispelijke netheid, nauwkeurige en waarheidsgetrouwe informatie de drie belangrijkste. Op nummer vier en vijf van de lijst prijken de verzorgde, afgescheiden staanplaatsen en een milieuvriendelijke bedrijfsvoering.

800 kilometer fietsroute

Je kunt op elk van de twintig campings een chalet, stacaravan of hut huren maar ook met je eigen spullen kamperen. De campings beschikken over een activiteitenprogramma en vertier rondom de vijvers en meren. Je kunt er vissen, kanoën en fietsen en andere uitstapjes maken in de natuur. De Loirestreek is door de UNESCO aangemerkt als werelderfgoed. Langs de kastelen aan de rivier is een fietsroute van 800 kilometer aangelegd, die voert langs uitzonderlijke landschappen, dorpjes.

Like dit artikel
Tweet dit artikel