Campings mogen gemeenschappelijk sanitair inderdaad vervroegd openen

Campings eerder open

Campings mogen gemeenschappelijk sanitair inderdaad vervroegd openen

Officieel mochten de campings de gemeenschappelijke sanitairgebouwen pas met ingang van 1 juli openen. Dit is nu, na aandringen van belangenorganisaties zoals HISWA-RECRON, vervroegd naar 15 juni.

HISWA-RECRON heeft dit vernomen van het Ministerie van EZK, vertelt directeur Geert Dijks. Hij is blij dat het gelukt is want de schade voor de campings is enorm.

Overigens is Dijks niet helemaal tevreden: “we moeten de officiële brief nog ontvangen maar wat ik niet begrijp is waarom we morgen niet de gebouwen open kunnen stellen. Als het 15 juni open kan, waarom kan het dan niet nu? Het aankomende weekend wordt het mooi weer en dat loopt de sector anders mis”.

Schade bedraagt meer dan 140 miljoen euro

Nu de campings hun sanitair met ingang van 15 juni mogen openen, kunnen ze in ieder geval nog net een stukje voorseizoen meepikken. Prettig voor de senioren, die nu nog net voor de grote drukte kunnen kamperen. Maar ook de campingeigenaren halen opgelucht adem. De schade die de campings vanaf half maart tot nu hebben opgelopen, bedraagt minstens 140 miljoen euro. Ze zijn namelijk zo’n 1,6 miljoen overnachtingen misgelopen. Elke dag dat het sanitair niet open kan kost in juni totaal 5 miljoen euro omzet. Daarom gaat HISWA-RECRON overleggen met de veiligheidsregio’s om te kijken of de sanitaire gebouwen al kunnen worden geopend op basis van de brancheprotocollen.

Brancheprotocollen

Het volgen van brancheprotocollen is een uitdrukkelijke voorwaarde van Ministerie van EZK. Het ministerie heeft de protocollen van HISWA-RECRON geëvalueerd, deze voldoen aan de eis. HISWA-RECRON hoopt dat de campings de toiletgebouwen daarom eerder mogen openen. De toiletgebouwen op jachthavens zijn al geopend via de aangepaste noodverordeningen van de veiligheidsregio’s.

Foto: Reisen aus LeidenschaftLicentie

Like dit artikel
Tweet dit artikel