Campings mogen sanitair mogelijk eerder openen

Campings sanitair eerder open

Campings mogen sanitair mogelijk eerder openen

Volgens het laatste officiële nieuws mogen de campings – en veel soortgelijke accommodatievormen – de gemeenschappelijke sanitairgebouwen pas per 1 juli openen. Maar veel grenzen gaan al op 15 juni open, en dan zijn er in ons land ook weer buitenlandse toeristen welkom.

Dan zou het veel logischer zijn om de sanitairgebouwen niet pas op 1 juli maar al op 15 juni te openen. Volgens de NOS, die zich beroept op de bekende “Haagse bronnen” wordt dat momenteel serieus overwogen.

Beetje krom verhaal

Het is ook een beetje krom verhaal. Voor veel mensen is het onbegrijpelijk dat de toiletten bij tankstations, recreatiegebieden en grootwinkelbedrijven wel open mogen zijn, en op campings niet. Juist op campings is de hoeveelheid mensen die er gebruikt van maakt in verhouding veel kleiner. Bij bijvoorbeeld een tankstation zijn het doorreizende bezoekers terwijl de hoeveelheid ‘wisselende’ bezoekers op campings veel geringer is. Bovendien zal een gedeelte van de kampeerders ook na de opening van de toiletgebouwen uit voorzorg zoveel mogelijk van het eigen sanitair gebruik blijven maken. Dat samen maakt de kans op besmetting op een camping, zeker omdat de meeste campinggasten en -houders bereid zijn om de toiletten desnoods na elk bezoek te reinigen, een stuk kleiner dan bij een tankstation.

Open op 15 juni is veel logischer

Daarom zou het veel logischer zijn om de toiletgebouwen al per 15 juni te openen. Dat geeft de buitenlandse toeristen, die dan ook weer welkom in Nederland, ook meer duidelijkheid. Bovendien hebben kampeerders die niet van de schoolvakanties afhankelijk zijn – waaronder ook de kwetsbare senioren – dan de mogelijkheid om nét voor de drukte uit te gaan kamperen. Volgens ‘Haagse bronnen’ wordt hier nu over gesproken. Het Outbreak Management Team moet dat dan goedkeuren. Dat komt begin volgende week weer samen. We zijn benieuwd!

Like dit artikel
Tweet dit artikel