Campings ook dit jaar weer een beetje duurder

kampeerzaken.nlDe ADAC houdt ieder jaar een onderzoek naar de gemiddelde prijs voor een overnachting op campings in diverse Europese landen.

 
 
Dit jaar zijn we volgens de ADAC gemiddeld 3,8% duurder uit. In het onderzoek gaat de ADAC uit van de kosten van een campingovernachting met 2 volwassenen en een kind van 14 jaar in het hoogseizoen, inclusief toeslagen, electriciteit, warme douche en toeristenbelasting. Daarvoor betalen we in Europa gemiddeld € 31,80.
 
 
De prijsverschillen in de afzonderlijke landen zijn ook dit jaar weer groot. In eigen land betalen we gemiddeld € 34,67, waarmee de prijzen van de Nederlandse campings dus behoorlijk boven het gemiddelde liggen.


 

 

Bij onze oosterburen is kamperen een stuk goedkoper. In Duitsland bedraagt de gemiddelde prijs voor een overnachting op de camping maar € 24,70. Goedkoper kamperen kan niet alleen in voormalige Oostbloklanden zoals Hongarije (€ 23,20) en Polen (€ 19,50),  ook in het ‘dure’ Zweden is een overnachting met € 22,00 heel betaalbaar. Wie in Nederland goedkoper uit wil zijn, zou natuurlijk eens naar een boerencamping kunnen kijken.
 
 
Ook de Alpenlanden Oostenrijk (€ 28,80) en Zwitserland (€ 30,80) zitten we nog net onder het gemiddelde, al is Zwitserland mede door de gestegen koers van de Zwitserse Frank ongeveer 9% duurder geworden.
 
 
Bovengemiddelde prijzen moeten we betalen voor een nachtje op de camping in Frankrijk (€ 33,64), Denemarken (€ 37,40) en Spanje (€ 39,53), en erg duur kamperen we in Italië: € 41,91.
 
 
Bron: ADAC

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel