Jubilerend Camplet introduceert Dream en Passion

Camplet 50 jaar

Jubilerend Camplet introduceert Dream en Passion

De Deense vouwwagenfabrikant Camplet viert zijn 50e verjaardag. Een heuglijk feit waar het bedrijf uiteraard even bij stilstaat. Tegelijkertijd worden er door Camplet twee nieuwe modellen op de markt gebracht.

Dat zijn de Passion en de Dream. Het zijn, zoals we van Camplet gewend zijn, allebei sportieve en snel op te zetten vouwwagens. Ze zijn geschikt voor vier tot zes personen.

Camplet

De naam Camplet bestaat uit twee woorden: Camp” staat uiteraard voor kamperen en het Deense woord “let” staat voor licht. De compacte vouwwagens van Camplet zijn inderdaad licht. Ze kunnen in enkele minuten worden geopend en opgevouwen. Het bedrijf doet al het werk van de constructie tot en met het gieten van de glasvezeldelen voor het deksel en de zijwanden zelf. Sinds 2016 maakt het bedrijf deel uit van Isabella, de bekende Deense fabrikant van voortenten, luifels en campingmeubilair.

Duurtest

Eén Camplet-model ondergaat momenteel een speciale duurtest. De globetrotters Melanie Heitmann en Stefan Krallinger zijn namelijk sinds 2016 op wereldreis met een Mercedes en een Camplet. Ze zijn al naar meer dan 46 landen op vijf continenten gereisd en hebben hun kleine vouwwagen meer dan 500 keer opgebouwd. Onderweg hebben de twee mensen iedereen gevraagd om hun auto en caravan te signeren. Zowel de auto als de Camplet worden na terugkeer aan een goed doel geschonken.

Camplet Dream & Passion

De Camplet Dream, die met en zonder oplooprem verkrijgbaar is, is voor een groot deel gebaseerd op het bekende ontwerp van de Denen. De iets duurdere Passion is volledig opnieuw ontworpen. Deze heeft een volledig nieuwe vouwtechniek, een beter ruimtelijk gevoel, vele ventilatiemogelijkheden en talrijke uitbreidings- en opbergmogelijkheden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel