Goede vooruitzichten op doorstart Campoworld

  • Update 19-02-2010: Volgens geruchten zou de doorstart van Campworld Heinenoord inderdaad rond zijn, en wordt dit maandag 22 februari officieel bekendgemaakt!
     
  • Update 15-02-2010: Voor Campoworld Sassenheim is op 9 februari j.l. het faillissement aangevraagd. Omdat een eventuele doorstart wellicht wat langer gaat duren is deze vestiging wel gesloten. Campoworld Heinenoord is nog wel gewoon geopend, de directie van Campoworld verwacht ons op korte termijn nader te kunnen informeren. 

 

kampeerzaken.nlAfgelopen maandag is het faillissement van Campoworld Holding B.V. en Campoworld Heinenoord B.V. aangevraagd. Of dit ook nog zal gebeuren voor de vestiging in Sassenheim is op dit moment nog niet duidelijk.

 

De onverwacht sterke daling in de verkoop van kampeerauto’s waar Campoworld zich juist meer in had gespecialiseerd, gecombineerd met de grote investeringen in de inmiddels gesloten vestiging in Gouda alsmede de recessie hebben de onderneming, waar ongeveer 60 mensen werkzaam zijn, in de problemen gebracht.


 

Alhoewel Campoworld de problemen tijdig signaleerde en de koers bijstelde door de vestigingen in Haaksbergen, ‘s-Gravenzande en Gouda af te stoten resp. te sluiten, deden de investeringen in de vestiging in Gouda het bedrijf uiteindelijk toch de das om toen dit pand niet tijdig kon worden verkocht.

 

De 2 overgebleven vestigingen van Campoworld, in Sassenheim en Heinenoord, zijn op zich gezonde bedrijven. Campoworld Sassenheim is niet failliet en draait uiteraard gewoon door, Campoworld Heinenoord is op verzoek van de curator ook gewoon geopend om de kansen op een doorstart, waarvan de details volgens de directie van Campoworld binnenkort bekend worden gemaakt, zo groot mogelijk te houden.

 

De heer Van Heiningen, algemeen directeur van Campoworld, benadrukt dat men er alles aan doet om de schade bij de huidige klanten tot een minimum te beperken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel