Camptoo nu ook failliet verklaard

Camptoo failliet verklaard

Camptoo nu ook failliet verklaard

Eerder deze week schreven we al dat Camptoo surseance van betaling had aangevraagd. Inmiddels is bekend dat de Rechtbank Den Haag de Camptoo-Groep failliet heeft verklaard.

Helaas heeft dit faillissement niet alleen vervelende gevolgen voor Camptoo en de mensen die daar werken, maar ook voor de klanten van Camptoo. En dan hebben we het over zowel de huurders als de verhuurders.

Melden als schuldeiser

Zo is via de social media te zien dat er sinds de zomer talloze mensen wachten tot hun borgsom is teruggestort. Ook zijn er ongetwijfeld verhuurders die nog wachten op de huursom, die de huurders aan Camptoo hebben betaald. Nu Camptoo failliet is verklaard, kan men die borgsom nog maar op één manier proberen terug te krijgen, namelijk door zich als schuldeiser te melden bij de curator. Dat is mr. Stephanie de Wit van GMW advocaten. Bij haar kunnen de belanghebbenden hun vordering(en) indienen. Het is helaas nog niet duidelijk of er überhaupt een uitkering aan de schuldeisers kan plaatsvinden.

Verzekering biedt mogelijk geen dekking meer

Wie heel recent een huurovereenkomst heeft afgesloten – na gisteravond 22 uur – dan is er nog een uitdaging. Sinds dat moment biedt de verzekering van Camptoo namelijk geen dekking en pechhulp meer.

Voertuig gehuurd en nu onderweg?
Wie momenteel met een via Camptoo gehuurd recreatievoertuig onderweg is, kan volgens de curator het beste proberen om contact met de verhuurder op te nemen. Dit om samen naar een oplossing te zoeken. Camptoo kan de huursom namelijk niet meer aan de verhuurder afdragen. Ook kan Camptoo de borgsom niet terugstorten aan de huurder. De verhuurder is overigens verplicht om de huur door te laten gaan bij huurders die gewoon aan hun verplichtingen hebben voldaan.

Voertuig gehuurd maar nog niet onderweg?
Wie een recreatievoertuig via Camptoo heeft gehuurd óf verhuurd maar waarvan de huurperiode nog niet is begonnen, wordt aangeraden om de overeenkomst op te zeggen. Dit omdat het voertuig dan niet is verzekerd en Camptoo ook de financiële afhandeling niet meer op zich kan nemen.

Problemen

Ondertussen is ook iets meer duidelijk over de periode waarin de problemen echt serieus werden. Op social media zijn sinds het eind van de zomer veel klachten te zien van huurders waarvan de borgsom niet is teruggestort. Camptoo zelf spreekt van een goed seizoen in 2021 maar dat de resultaten van dit jaar tegenvallen, en dat er ook ‘een drietal forse tegenslagen’ waren. Volgens de NKC liet Camptoo aan een van de klanten ook doorschemeren dat het bedrijf ‘getarget’ zou zijn door een frauduleuze partij, en dat er daardoor er geld is verduisterd.

Doorstart

Uiteraard wordt er door de curator onderzocht of en in hoeverre er mogelijkheden voor een doorstart van het bedrijf zijn. De NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) zegt er bij de curator op aan te dringen om alles in het werk te stellen om de mogelijk honderden gedupeerde camperaars zoveel mogelijk tegemoet te komen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel