Capron levert 40.000e voertuig af

capron 40000

Het 40.000e door Capron gebouwde recreatievoertuig

NEUSTADT – Anderhalf jaar geleden rolde het 30.000e recreatievoertuig van de band bij Capron. Toen was het een Sunlight camper. Halverwege vorige maand rolde alweer de 40.000e camper van de band.

Dit keer was het de eer aan een Carado camper. Een mooie mijlpaal voor dit jonge, in het Duitse Neustadt gevestigde bedrijf dat is opgericht om campers en caravans voor de merken Carado en Sunlight te bouwen.

Inmiddels is dat een beetje veranderd. Onlangs werd namelijk ook bekendgemaakt dat er van de merken Carado en Sunlight voortaan alleen nog maar campers worden gebouwd. Dat geldt dus ook voor Capron, dat zich met ingang van modeljaar 2017 dus gaat toeleggen op de productie van uitsluitend campers.

Het 40.000e voertuig is een mijlpaal die er wezen mag. Het bedrijf is immers nog jong. Het werd opgericht in 2005 en het eerste product -een camper van Carado- rolde in 2006 van de band. Nu, zo’n 10 jaar later, is het dus de beurt aan het 40.000e voertuig. De productie-aantallen zijn de laatste jaren overigens explosief gestegen. In het vorige modeljaar, dat op 31 augustus afliep, werden zo’n 7000 recreatievoertuigen geproduceerd.

Het bedrijf is ook helemaal klaar voor de toekomst. Het combineert een uitgekiend modellenpalet met een geperfectioneerde logistiek en de modernste productietechnieken, ondersteund door de gezamenlijke knowhow van de Erwin Hymer Group waar het bedrijf deel van uitmaakt.

Er wordt ook geen voorraad van campers gebouwd, iedere camper wordt namelijk uitsluitend in opdracht gemaakt. De campers van Carado en Sunlight kunnen in een grote hoeveelheid uitvoeringen worden geleverd, die hun weg naar 30 landen over de hele wereld vinden. De productietijd van een camper bedraagt, afhankelijk van het type en uitvoering, 1,3 tot 1,5 werkdagen. De daken, wanden en het grootste deel van het meubilair worden in de eigen fabriek vervaardigd. Opvallend is verder, dat er bij Capron relatief veel vrouwen werkzaam zijn.

Foto: © Capron GmbH, Frank Kramer

Like dit artikel
Tweet dit artikel