Capron opende nieuwe fabriek en opleidingscentrum

Capron fabriek productie

Capron opende nieuwe fabriek en opleidingscentrum

De caravan- en camperproducenten kunnen de drukte nog steeds amper aan en blijven hun productiecapaciteiten daarom gestaag uitbreiden. De Erwin Hymer Group opende onlangs een nieuwe productiehal en opleidingscentrum op het terrein van de Capron-fabriek in het Saksische Neustadt.

Het nieuwe gebouw van maar liefst 12.000 m² werd eind vorig jaar al officieel ingehuldigd waarna het tijd was om de nieuwe machines te gaan plaatsen en het gebouw verder in te richten.

Uitbreiding van het productiegamma

In de nieuwe fabriek kan een grote verscheidenheid aan meubeldelen op een zeer efficiënte manier en in grote hoeveelheden worden geproduceerd. De eerste machines in de nieuwe hal zijn enkele weken geleden in gebruik genomen en nieuwe medewerkers zijn opgeleid. In de komende weken en maanden zullen er nog veel meer machines en systemen in de nieuwe hal worden geïnstalleerd, waardoor de capaciteit geleidelijk aan zal toenemen.

Nieuwe modelreeksen gepresenteerd

Door de uitbreiding zal Capron beter in staat zijn om nieuwe producten voor de campermerken Carado en Sunlight te ontwikkelen en te produceren. Op de CMT-beurs in Stuttgart werden medio januari ook al nieuw ontwikkelde modelseries voor Sunlight en Carado gepresenteerd. Deze compacte buscampers bieden een groot en comfortabel interieur ondanks hun kleine buitenafmetingen.

Modern opleidingscentrum

Naast de nieuwe productiefaciliteit omvat het nieuwe gebouw ook een modern opleidingscentrum voor beroepsopleidingen. “Wij hebben altijd veel belang gehecht aan een goede opleiding van onze medewerkers in een moderne omgeving. Het nieuwe opleidingscentrum zal de bestaande mogelijkheden aanzienlijk vergroten”, zegt Daniel Rogalski, directeur van Capron. Er worden verschillende beroepsopleidingen aangeboden. Jonge starters kunnen zich kwalificeren als timmerman, houtmonteur, mechatronicus of machine- en installatiebouwer. Momenteel worden er 31 mensen voorbereid op hun toekomstige dagelijkse werkzaamheden in de fabriek. Sommigen van hen kunnen tijdens hun opleiding zelfs in speciaal ontwikkelde ruimtes op het fabrieksterrein wonen.

Fabriek bezichtigen

Wie wil, kan ook een kijkje op de fabriek komen nemen. Je kunt je via de website van Capron aanmelden voor een rondleiding.

Like dit artikel
Tweet dit artikel