Carado, het nieuwe caravan én camper merk van Hymer

kampeerzaken.nlHymer introduceerde op de Caravan Salon in Düsseldorf haar samen met Dethleffs opgezette nieuwe merk Carado. Met dit nieuwe merk boort Hymer de lagere prijsklasse aan, een markt die zij met haar merken Hymer en Eriba tot dusver aan anderen overliet. De Carado caravans en campers moeten uitstekende kwaliteit tegen een zeer lage prijs bieden. Het motto van Carado luidt dan ook: "Made in Germany hoeft niet duur te zijn". Carado gaat van start met 2 modellen alkoof en half geïntegreerde campers op basis van een Ford Transit chassis, met ieder 2 indelingen. Op het gebied van caravans biedt Carado 4 opbouwmaten, van 4,40 m t/m 5,50 m.
 
Het gaat hierbij niet om afgeleiden van reeds bestaande Hymer of Dethleffs modellen, maar om geheel nieuw ontwikkelde modellen, die voor Carado in een geheel nieuwe fabriek worden gebouwd. De caravans zullen vanaf een kleine 11.000 euro leverbaar zijn, waarbij ook het basismodel al geheel compleet is uitgerust.
kampeerzaken.nlDe serieproduktie van de eerste Carado’s zal in de herfst van start gaan in de nieuwe fabriek in Neustadt bij Dresden. Tot midden 2007 zullen daar 1400 recreatievoertuigen worden gebouwd, voor het eerste volledige seizoen 2007/2008 rekent men op 4000 stuks. Carado gaat waarschijnlijk gebruik maken van het bestaande Hymer/Eriba dealernetwerk.
De Nederlandse introductie van de Carado zal tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht plaatsvinden.
Meer info op www.carado.de en www.carado.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel