Carado presenteert nieuwe CV 590 4×4 Edition 24 buscamper

Carado CV 590 4×4 Edition 24 buscamper

Carado presenteert nieuwe CV 590 4×4 Edition 24 buscamper

In navolging van Sunlight introduceert ook Carado een buscamper met vierwielaandrijving en op basis van een Ford Transit. Hiermee volgt Carado de twee populairste trends van de laatste tijd.

De markt vraagt steeds vaker om een wat sportievere, stoerdere camper met vierwielaandrijving. Daarnaast willen de camperfabrikanten steeds minder afhankelijk zijn van de maar zeer spaarzaam leverbare Fiat Ducato en zijn zustervoervoertuigen van Citroën en Peugeot.

Ford Transit met 4×4

Veel camperbouwers wijken daarom uit naar Mercedes, Volkswagen en Ford. Hierbij neemt Ford met de Transit het leeuwendeel van de ‘overstappers’ voor zijn rekening. Die Ford Transit is bovendien ook in verschillende motorvarianten leverbaar. Naast de reguliere dieselmotoren is de Transit er ook als plug-in hybride en binnenkort ook met een volledig elektrische aandrijving (mét een behoorlijk bruikbaar rijbereik). Maar de Ford Transit is af-fabriek ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving. Een mogelijkheid waar de camperbouwers graag gebruik van maken. Die vierwielaandrijving wordt door hun klanten niet zozeer gevraagd omdat zij meteen off-road willen rijden. Het gaat ze er meer om dat je dan niet zo snel vastloopt op een nat, zompig grasveldje en ook op de wintersport beter uit de voeten komt.

Indeling

De nieuwe camper van Carado gaat door het leven als de CV 590 4×4. De inrichting van deze 5,98 meter lange buscamper met verhoogd dak is ‘klassiek’ te noemen: links voorin de zitgroep, rechts het keukentje, links de badkamer en helemaal achterin het dwarsbed. Bij dat bed komt duidelijk naar voren waarom de Fiat Ducato zo geliefd is onder de camperbouwers. Dat is zo’n beetje het enige basisvoertuig dat breed genoeg voor een fatsoenlijk dwarsbed. In de smallere Ford Transit is dat een beetje behelpen. Het bed is namelijk slechts 1,89 tot 1,92 meter lang. Niet ideaal voor camperaars een maatje langer zijn. Gelukkig is het met 1,5 meter wel vrij breed. Een beetje scheefliggen doet vaak wonderen.

In de zitgroep en keuken heeft Carado de nodige ruimte ingeleverd. Dit om de doorgang van voor naar achter ruim genoeg te houden. Dat betekent dat het tafelblad vrij klein is en dat de keuken aan de voorzijde deels is afgeschuind. De zitgroep kan nog wel worden omgebouwd tot een slaapplaats zodat je in deze camper met drie personen op stap kunt. De stahoogte in het interieur van het model zou 1,99 meter moeten bedragen.

Het interieur van de Carado CV 590 4×4 is afgewerkt in een smaakvolle mix van houtdecor, grijs en off-white. Het oogt daardoor sfeervol en vrij licht.

Uitrusting

De verswatertank heeft een inhoud van 100 liter terwijl de vuilwatertank een inhoud van 90 liter heeft. De Carado CV 590 4×4 is vooralsnog alleen in een speciale Edition 24 uitvoering beschikbaar, welke vanaf medio 2023 zal worden geproduceerd en geleverd. Hij is behoorlijk compleet uitgevoerd. Behalve een 170 pk dieselmotor (en de 4×4) heeft de Carado CV 590 4×4 Edition 24 ook 16-inch lichtmetalen velgen, chromablauwe lak met gespoten bumpers, een chassis- en comfortpakket, vouwgordijnen in de cabine en kaderramen.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel