CaraSkin folie beschermt tegen hagelschade

kampeerzaken.nlHagelschade is voor menig camper- en caravanbezitter een ware nachtmerrie. Veel nieuwere caravans en campers zijn daarom ook uitgerust met een hagelbestendig dak, waarvoor meestal polyester wordt toegepast.

 

Maar het overgrote deel van ons caravan- en camperpark heeft nog gewoon een aluminium dak, dat gewoon kwetsbaar is voor grote hagelstenen. Het Duitse bedrijf KM-foliographics meent daar een oplossing voor te hebben gevonden.


 

Het nieuwe CaraSkin folie is een ruim 3 mm dikke folie die permanent op het dak van de caravan of camper kan worden geplakt. Het folie vangt de grote hagelstenen door zijn dikte verend op waardoor deuken en blutsen worden voorkomen. Bovendien zorgt het voor een betere isolatie tegen warmte en kou en dempt het ook het geluid van regendruppels op het dak.

 

De montage van het folie, dat overigens ook zou kunnen worden gebruikt om bestaande hagelschade af te dekken, moet in principe door een gespecialiseerd bedrijf (dealer, schadebedrijf) gebeuren maar volgens de leverancier kan een heel handige doe-het-zelver het ook zelf monteren. De montagekosten bedragen volgens KM-foliographics ongeveer € 800 a € 1300.

 

Het witte folie (RAL 9016), dat 1440 gram/m² weegt, is beschikbaar op rollen van 1,5 m breedte en kost ongeveer € 69 per vierkante meter. Naden en randen kunnen met Sikaflex kit worden afgewerkt.

 

Het nieuwe CaraSkin folie zal op de Caravan Salon in Düsseldorf worden geïntroduceerd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel