Caravan en auto van Bassie en Adriaan te verkrijgen

Bassie en Adriaan caravanNIEUWEGEIN – Op de advertentiewebsite Marktplaats staat sinds een maand een opmerkelijke advertentie. De caravan van Bassie en Adriaan met bijbehorende auto, zijn te verkrijgen.

Een vestiging van het grote automotive concern Nefkens in Nieuwegein heeft de opvallende combinatie in de verkoop staan.


Het gaat hier niet om de originele auto en caravan combinatie uit de serie, maar om replica’s. Fans van het nostalgische kinderprogramma speurden de oorspronkelijke auto, een rode Honda Prelude 2.0 EX U9 uit 1989 op en kochten er een caravan bij. Het merk van de caravan is onduidelijk, want alle logo’s en andere merkaanduidingen zijn overgeschilderd of weggehaald. De caravan zelf is roodgeel geverfd en beplakt met stickers en logo’s van het olijke duo. Ook de auto is bewerkt en heeft gele stippen op de flanken en ‘wimpers’ aan de koplampen.

HondaVerkoper

Edgar van Schaik van autobedrijf Nefkens wordt veel gebeld naar aanleiding van de advertentie. “Mensen bellen met de vraag of ze de caravan-combi een dagje kunnen huren. Ook evenementenbureaus zijn geïnteresseerd”, zegt verkoper Van Schaik. “Hij is ooit gebruikt in een optocht van auto’s die ‘helden uit het verleden’ heette. Daar reed bijvoorbeeld ook de Knight Rider in mee.” Degene die het Marktplaats-pareltje koopt, kan veel belangstelling verwachten. “Het is echt een eyecatcher, iedereen wil een kijkje in de caravan nemen.” De verkoper wil €4000 voor de auto-caravan combinatie vangen.

logo Bassie & AdriaanMeerdere roodgeel geverfde caravans zijn door Bassie en Adriaan gebruikt in de kinderserie. Het zijn zo’n zes caravans geweest. De eerste caravan is in een televisieserie gebruikt en daarin van een dijk afgerold. De tweede caravan werd in een andere serie in de brand gestoken. De derde caravan was zo versleten na de opnames en het meereizen met het circus, dat hij is gebruikt in de caravanrace van het TROS-programma Te land, ter zee en in de lucht. Ook is er ooit één gecrasht op de snelweg.

Échte caravan

De clown en acrobaat zijn zelf nog in het bezit van een échte caravan. Bij de opening van de tentoonstelling 35 jaar op TV, afgelopen februari in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in het Gelderse dorp Terschuur, werd deze nog ingezet. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met december.

Bekijk hier een filmpje waarin de caravan een hoofdrol speelt:

Like dit artikel
Tweet dit artikel