Caravan en Camper van het Jaar 2010

kampeerzaken.nlSucces voor zowel Bürstner als Chausson gisteren op de Caravana. De Bürstner Averso Plus is door de vakjury, met onze freelance- journalist Willem Laros, gekozen tot caravan van het jaar.
 

Eervolle vermeldingen waren er voor de Kip Isa White en de (eveneens door Kip geproduceerde) Aart Kok Tuareg.

 

kampeerzaken.nlBij de campers is de Chausson Welcome Sweet door de vakjury gekozen tot Camper van het Jaar.


 


Hefbed slim toegepast in zowel caravan als camper

Opvallend is dat beide kampeervoertuigen slim gebruik maken van een hefbed om slaapruimte te creëeren die niet ten koste van de leefruimte overdag gaat. Een aspect dat niet alleen goed aansluit bij de huidige trend van downsizing, maar vooral ook praktische voordelen heeft.

 

Zo behoeft een caravan of camper niet onnodig groot te worden gebouwd voor de slaapplaatsen, die overdag niet worden gebruikt. Een ‘s-nachts zijn de zitplaatsen niet nodig zodat je daarboven mooi een bed kan plaatsen. En die beperkte grootte heeft voordelen, niet alleen op het brandstofgebruik en de rijeigenschappen, maar een caravan kan zo door een kleinere auto worden getrokken en een camper kan vaak voor een lager tarief mee op een veerboot.

Caravan van het Jaar

kampeerzaken.nlDe Averso Plus is de eerste caravan met een geïntegreerd hefbed, waardoor er een 2-persoons slaapplaats wordt gecreëerd. Dit hefbed kan men eenvoudig vanaf het plafond laten zakken tot net boven de banken, ook de banken onder het bed kunnen als slaapplek worden gebruikt.

 

kampeerzaken.nlDe Averso Plus is leverbaar in drie indelingen, vanaf een vrij compacte caravan met 2-4 slaapplaatsen tot een grote gezinscaravan met maximaal 7 slaapplaatsen.

 

Ook het fraaie uiterlijk en handige details zoals de manier waarop de LCD-televisie is ingebouwd en daardoor zowel in de caravan als in de voortent kan worden gebruikt, maken van de Bürstner Averso Plus een terechte winnaar.

 

Camper van het Jaar

kampeerzaken.nlOok de Chausson Welcome Sweet maakt handig gebruik van een hefbed, een trend die 2 jaar gelden door Bürstner werd geïntroduceerd in de Ixeo, de eerste semi-integraal camper met hefbed die vorige jaar net niet tot Camper van het jaar werd gekozen.

 

Chausson heeft het hefbed op een bijzonder slimme manier toegepast. Door het dak met 13 centimer te verhogen kan het hefbed worden geïntegreerd zonder afbreuk te doen aan zowel de stahoogte als het slaapcomfort. Onder het hefbed is een 6-persoons zithoek, die ook als slaapplaats kan worden gebruikt omdat het hefbed ook in een tussenstand kan worden geplaatst.

 

kampeerzaken.nlVerder heeft Chausson gekozen voor een opvallende opstelling van de keuken in de vorm van een kookeiland, zodat er achterin ook ruimte is voor een riante was/toiletruimte over de gehele breedte van de camper. Hierdoor heeft Chausson in deze slechts 6 meter lange camper een ruimte gecreërd die je tot dusver eigenlijk allene in grotere campers ziet, wat de Welcome Sweet dus een terechte winnaar maakt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel