Caravan en Camper van het Jaar 2013

kampeerzaken.nlOp de openingsdag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, is de uitslag van de jaarlijkse verkiezing van de Caravan en Camper van het Jaar bekendgemaakt.

 

Deze twee felbegeerde titels gingen voor modeljaar 2013 respectievelijk naar de Elddis Avanté en de Roller Team Livingstone 255.


 

De jaarlijkse onderscheiding voor de meest innovatieve caravan en camper is in het leven geroepen door de Kampeer & Caravan Kampioen. Een vakjury, bestaande uit journalisten met ervaring en inzicht in de volledige caravan- en campermarkt bepaalt de uiteindelijke winnaars.

Caravan van het Jaar 2013: Elddis Avanté

kampeerzaken.nlVoor het eerst weet een puur Engelse caravan beslag te leggen op de titel “Caravan van het Jaar”. De komt de Elddis volgens de vakjury vooral toe dankzij de vernieuwende manier van produceren. Veel caravan- en camperproducenten zijn momenteel doende hun productiemethode aante passen waarbij de honderden schroeven, die een caravan bij elkaar houden, worden vervangen door lijm. De Avanté is volgens de jury hiervan het beste voorbeeld en mag zich Caravan van het Jaar 2013 noemen.

 

Deze verandering levert niet alleen een interessante gewichtsbesparing op, de producent is er na uitgebreid testen van overtuigd dat het ook de stevigheid en de waterdichtheid van de caravan ten goede komt. Hoewel de omschakeling naar lijm op de totale Elddis-productie van toepassing is, heeft de jury uit oogpunt van ‘prijs-prestatie’ gemeend dat de Elddis Avanté hiervan het beste bewijs is. In de toch al indrukwekkende standaarduitrusting wordt namelijk o.a. de nieuwe elektrisch en met gas bedienbare underfloor-kachel van Whale en een flatscreen tv opgenomen.

 

Elk jurylid nomineerde drie kandidaten. De Elddis Avanté vergaarde dus de meeste punten, gevolgd door de Adria Astella Glam en de nieuwe Knaus Südwind. Deze caravans kregen een eervolle vermelding bij de 2013-editie van de verkiezing.

Camper van het Jaar 2013: ROLLER TEAM Livingstone 255

kampeerzaken.nlDe titel “Camper van het Jaar 2013” gaat naar de Roller Team Livingstone 255. Het unieke en innovatieve isolatiesysteem van de Italiaanse camperfabrikant werd door de jury geprezen.

 

De ‘Camper van het Jaar 2013’ is aan de binnenzijde van voor tot achter gelamineerd in een waterbestendige warmte, kou en geluid isolerende laag. Uit tests blijkt dat zelfs het geluid door regen in het interieur met 30 tot 37 procent afneemt, in de test voor opwarmtijden van de camper blijkt een 50 procent betere score ten opzichte van dezelfde modellen uit de 2012-serie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel