Caravan Center Düsseldorf verwacht maar liefst 70.000 overnachtingen

Caravan Center Düsseldorf

Het Caravan Center van de Caravan Salon Düsseldorf

DÜSSELDORF – Voor de kampeerliefhebbers die bij het bezoek aan Caravan Salon Düsseldorf het liefste in hun eigen camper of caravan overnachten, is er het Caravan Center op beursparkeerplaats P1. Daar heeft Messe Düsseldorf meer dan 3.500 staplaatsen met en zonder voorzieningen gerealiseerd.

Het Caravan Center Düsseldorf is daardoor gedurende de looptijd van de Caravan Salon de grootste staplaats van Europa. Het Caravan Center wordt ook goed bezocht. Men verwacht zo’n 70.000 overnachtingen en 30.000 voertuigen tijdens ’s werelds grootste beurs voor campers en caravans, die van 27 augustus tot en met 4 september 2016 in Düsseldorf plaatsvindt.

Staplaatsen

Het Caravan Center is doorlopend geopend van 7.30 tot 22 uur. Een staplaats zonder voorzieningen is al voor een dagelijks tarief vanaf 18 euro te huren (met stroomvoorziening 25 euro per dag). Leden van de gratis Caravan Salon Club krijgen korting.

Plaats Caravan Center op tijd reserveren

Vorig jaar is een nieuw reserveringssysteem ingevoerd. Dit is inmiddels verder geoptimaliseerd. Hiermee kunnen de gebruikers van het Caravan Center al ruim voor aanvang van hun reis een staplaats reserveren. De langere wachttijden bij de check-in behoren tot de verleden tijd.

“Het reserveringssysteem toont overzichtelijk de nog beschikbare staplaatsen, zodat ook snel te zien is op welke dagen het centrum is volgeboekt. Op basis van de grote animo zullen de staplaatsen snel weg zijn. Ze dienen dan ook tijdig in de ticketshop te worden gereserveerd. Reserveringen ter plaatse kunnen helaas niet worden gegarandeerd,” zegt Detlef Erkeling van de afdeling Logistiek van Messe Düsseldorf.

Reserveringssysteem

Iedereen kan vanaf juli gebruik maken van het reserveringssysteem. In het gebruikersscherm kan na het invoeren van de persoonlijke gegevens de voertuigklasse (personenauto met caravan, camper, camper met aanhanger) worden geselecteerd. Aan het einde van de bestelling dient het reserveringsbewijs te worden uitgeprint dat vervolgens ter plaatse door het personeel van Caravan Center worden gescand.

Gerenoveerd Caravan Center

Er wordt momenteel met man en macht gewerkt aan het renoveren van het Caravan Center. De werkzaamheden zullen op tijd voor de Caravan Salon zijn afgerond. Vooral de toiletsystemen worden uitgebreid gerenoveerd. Daarmee is de modernisering van het sanitair afgerond. De douchegebouwen zijn in 2013 al volledig nieuw vormgegeven. De tot dan toe zes gemeenschappelijke douches zijn omgebouwd tot 30 afzonderlijke cabines, waarvan er sindsdien tevens vier als familiecabine te gebruiken zijn. Bovendien werd bij de verbouwing een nieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd dat met moderne circulatietechniek is uitgerust en milieuvriendelijk en energiebesparend wordt aangedreven.

Service rondom het Caravan Center

Het Caravan Center is na afloop van de beurs dé ontmoetingsplek voor de community en brengt exposanten, bezoekers, journalisten en andere vrienden van de mobiele vrijetijd bijeen. Een grote feesttent met een avondprogramma vol muziek zorgt voor plezier, vermaak en een gemoedelijk samenzijn. Wie na een lange beursdag de beroemde Altstadt van Düsseldorf wil ontdekken, kan bovendien van een bijzondere service gebruikmaken: een gratis shuttlebus brengt de gasten comfortabel naar de Altstadt en na afloop weer terug naar het Caravan Center.

“Tijdens de tien beursdagen worden op het Caravan Center rond de 6.000 kilowatt stroom en rond de 2.000 kubieke meter water verbruikt, daarnaast 60 11-kilogram gasflessen en 15 5-kilogram gasflessen omgeruild,” aldus Detlef Erkeling. Bovendien bieden verschillende partners ter plaatse hun dienstverlening aan . Zo meet de politie van Noordrijn-Westfalen gratis de asbelasting van campers (maandag 29 augustus tot en met zondag 4 september, dagelijks van 15 tot 19 uur op het Caravan Center, parkeerplaats 1, veld 3 Noord).

Multifunctionele automaat

Zodat de staplaats van de beurs het hele jaar door bij alle beurzen en evenementen aangestuurd kan worden, is het Caravan Center met een multifunctionele automaat uitgerust. Deze garandeert een eenvoudige aan- en afvoer en een snelle betaling. Bij de automaten is er een gratis afvoer voor afvalwater en fecaliën en een gunstig geprijsde voorziening voor vers water. Ook tijdens alle andere beurzen in Düsseldorf is het Caravan Center zeer populair en wordt door exposanten, bezoekers en standbouwpersoneel gebruikt.

Buiten de milieuzone

Belangrijk voor de reis: Düsseldorf kent een milieuzone maar zowel het beursterrein als het Caravan Center liggen bij aankomst via de snelweg A44 buiten deze zone. Voor het bezoek aan de Caravan Salon Düsseldorf is dan ook geen milieusticker nodig. Wie snel en ongecompliceerd per navigatiesysteem naar de beurs wil rijden, dient als bestemming Am Staad, 40474 Düsseldorf in te voeren. Het Caravan Center ligt direct aan de snelweg A44, afrit 29 Düsseldorf-Messe/Arena.

Het Caravan Center is uitsluitend voor goedgekeurde voertuigen gereserveerd. Voor voertuigen zonder permanente keuring (bijvoorbeeld met een kenteken voor uitvoer, korte tijd of van handelaren) zijn er drie uitwijkmogelijkheden, waarvan twee in de buurt van de beurs:

  • Campingplatz Lörick, Niederkasseler Deich 305, Düsseldorf
  • Camping Unterbacher See Nord, Rothenbergstrasse, Düsseldorf
  • Camping ‘Rheincamping Meerbusch’, Zur Rheinfähre 21, Meerbusch-Langst

Caravan Salon

De Caravan Salon Düsseldorf 2016 is van zaterdag 27 augustus tot en met zondag 4 september, dagelijks van 10 tot 18 uur geopend. Het boekingssysteem voor het reserveren van een plaats is vanaf begin juli online op www.caravan-salon.de geopend.

 

 

 

 

 

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel