Caravan Centrum Meerkerk: “Op vakantie in onze showroom”

Fendt Saphir

Harrie Krul van Caravan Centrum Meerkerk kampeert graag met een Fendt

MEERKERK – In de opmaat naar de bekendmaking van het Caravanbedrijf van het Jaar 2014 brengt Kampeerzaken.nl de zes finalisten voor het voetlicht. We spreken met Harrie Krul, eigenaar van Caravan Centrum Meerkerk in Meerkerk.

 

Wat maakt jullie tot een finalist?

“We hebben ons naar de jury gepresenteerd als caravanspecialist. We willen ons werk als caravanbedrijf goed doen, zodat goede ervaringen van de klant van mond-tot-mond gaan en de klant bij ons terugkomt. Om ons product op de juiste manier te verkopen, hebben we alles in huis. Van de nieuwste modellen – we zijn dealer van Adria, Fendt en Knaus – tot de nieuwste voortenten van Dorema, Isabella en Unico en de nieuwste accessoires. Onze monteurs kunnen alles monteren, van serviceluik en dakluik tot schotelantennes. We worden opgeleid door onze fabrikanten en leiden zelf onze jongere monteurs op. En we zijn sterk in schades. We kunnen een deukje perfect repareren en zijn aangesloten bij alle verzekeringen. Maar we durven ook advies te geven, wanneer de klant niet de juiste auto rijdt voor de caravan die hij op het oog heeft. We laten elke klant niet het product, maar ook het bedrijf zien, inclusief de werkplaats. Om te laten zien hoe we werken.”

Familiebedrijf of familiegevoel?

“Beide. Ik kocht dit bedrijf in 2008 uit het faillissement van Kip, maar werkte hier al sinds 1986 en mijn zoons willen mijn bedrijf voortzetten. We komen uit een familie die sinds 1964 caravanbedrijven heeft gehad. Maar familiegevoel betekent voor ons vooral gezelligheid naar de klant. We hebben een camping in de showroom gemaakt en drie caravans helemaal opgetuigd en aangekleed, compleet met voortent en stoelen. Menige klant waant zich al op vakantie als hij in onze showroom belandt. Het gaat ons niet alleen om de verkoop. De klant mag ook voor onze koffie komen.”

Wat kun je je van de mystery shopper herinneren?

“Volgens mij hebben we er wel 100 gehad. Je weet dat je altijd je best moet doen. Op een gegeven moment dacht ik ze echt voor me te hebben. Ze wilden alles summier weten en hadden geen tijd voor een offerte. Het was een jonger stel, maar een dag later zat het koppel aan tafel om een caravan te kopen. Zij waren het dus niet.”

Wat is het bestverkochte caravanmerk/of model van de afgelopen tijd?

“Elk jaar steekt een van onze drie merken iets boven de andere uit. Adria heeft nu een sterke range: Een strak en robuust exterieur met een enkelbed uitvoering. Knaus en Fendt hebben deze indeling ook. Hij is geliefd bij de frequente kampeerder: de kampeerder die meer tijd heeft omdat hij met pensioen is. De Adria Action is een model met een heel speciale uitstraling door de compacte ronde vorm. Het zijn die rondingen en de indeling die een nieuwe doelgroep voor ‘het caravannen’ aantrekken.”

Wat is de bestverkochte gadget van de afgelopen tijd?

“De vaste luifel van Thule die je met een slinger kunt uitzetten. Je zit in no-time goed beschut, maar lekker ruim voor je caravan. De prijs varieert van 1400 tot 2500 euro. We adviseren wat de klant nodig heeft.”

Hoe groot is jullie liefde voor ‘het caravannen’?

“Mijn vrouw en ik trekken er bijna elk weekend op uit. Zaterdagmiddag na sluitingstijd vertrekken we direct naar de camping op de Veluwe, waar we tot maandagochtend verblijven. In de zomervakantie reizen we naar Italië of Oostenrijk voor een week of drie. We gebruiken daarvoor een nieuwe Fendt waar we alle accessoires opzetten die je maar kunt bedenken. Een leveller-installatie, een airco, een zonnepaneel, tv, radio, ingebouwde Wifi-versterker, achteruitrijcamera, mover. Alles om uit te proberen, want mocht er iets zijn waarvan we denken dat het de klant niet bevalt dan halen we het uit onze collectie.”

Hoe ver gaat jullie service?

“Telefonisch reikt onze service heel ver. Ontstaan er problemen in Nederland dan doen we bijna alles hier in eigen huis. Bijzondere bedankjes zijn geen uitzondering. We hebben bovendien een hele wand vol met vakantiekaarten.”

Feestje met de klant? (als jullie winnen….)

“We lopen liever niet vooruit op de zaken, maar we hebben onze gedachten er al over laten gaan. Het dak eraf.”

Dit is aflevering 3 van 6. Caravan Centrum Meerkerk is een van de zes kandidaten voor de titel Caravanbedrijf van het Jaar 2014. Op maandag 17 maart 2014 maakt de jury de winnaar bekend tijdens het BOVAG Voorjaarscongres.

Like dit artikel
Tweet dit artikel