Gratis caravancontrole voor Veldhovenaren

kampeerzaken.nlPolitie en RDW bieden Veldhovenaren weer gratis caravancontrole aan. Een actie die wegens het succes van vorig jaar wordt geprolongeerd. Op zaterdag 21 juni aanstaande kunnen inwoners van Veldhoven hun caravan weer gratis laten inspecteren.
Op 21 juni tussen 9.00 en 17.00 uur kunnen de Veldhovenaren met hun caravan naar het RDW-Keuringsstation aan de Run 4412 komen voor een gratis preventieve controle. Dit jaar is er ruimte voor maximaal 60 caravans. De caravan-eigenaren dienen zich wel vooraf te melden.
 
Caravan inspectie
Per caravan duurt de controle ongeveer een half uur. Het is géén officiële keuring maar moet worden gezien als een ‘check’. Er kunnen dus geen rechten aan worden ontleend! Er wordt onder meer gecontroleerd op verlichting, koppeling, remmen en wielen. Enkele andere belangrijke zaken voor die dag:
– de caravans hoeven niet leeggeruimd te worden maar mogen ‘vol’ worden gekeurd, dus mét zaken als voortenten en luifels;
– kinderen onder 18 jaar mogen niet mee naar het RDW-Keuringsstation;
– alle papieren die bij de caravan horen, moeten worden meegenomen.

Samenwerking
Aan de keuring werkt, naast politie en RDW, ook een Veldhovens gasbedrijf mee dat veel met caravans te maken heeft. Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland geven ter plaatse informatie, bijvoorbeeld over rijbewijzen, verkeersveiligheid en het rijden met een caravan.
Aanmelden
Belangstellenden moeten zich vóór 7 juni per e-mail aanmelden op caravancontrole@brabant-zo.politie.nl. Voor alle duidelijkheid: dat mogen alleen mensen uit Veldhoven zijn. In dat aanmeldingsmailtje moeten in ieder geval naam en adres van de eigenaar en het kenteken van de caravan worden vermeld. Daarbij kan ook een voorkeur worden aangegeven voor de ochtend of de middag, maar dat verzoek is niet bindend.
Mensen die zich hebben aangemeld, krijgen zo snel mogelijk na 7 juni een mailtje terug met daarin het tijdstip waarop ze welkom zijn. Dat mailtje moet worden uitgeprint en als bevestiging worden meegenomen naar de caravancontrole.
Mensen die vorig jaar al aan de keuring hebben meegedaan, komen op een wachtlijst. Zij komen alleen aan de beurt als er te weinig aanmeldingen binnenkomen.
Bron: www.politie.nl/brabant-zuid-oost/nieuws/

Like dit artikel
Tweet dit artikel