Voordelig met de caravan naar Denemarken en Zweden

kampeerzaken.nlVakantiegangers die komende zomer met een camper of caravan naar Denemarken of Zweden willen reizen kunnen dat voor extra aantrekkelijke tarieven doen. De Duits-Deense rederij Scandlines berekent dan op haar routes naar Denemarken, Zweden en op een combinatieticket namelijk geen hoogseizoentoeslag. Ook de gebruikers van de supersnelle ‘Vogelvluchtroute’ tussen het Duitse Puttgarden en Deense Rødby kunnen op deze manier van de speciale tarieven profiteren.
 Het enkele reis tarief voor een auto (inclusief 9 personen) met caravan (van 6 meter of langer) op de verbinding tussen Puttgarden en Rødby bedraagt slechts Euro 71,-. Passagiers die via Denemarken naar Zweden reizen, bijvoorbeeld via de route Puttgarden-Rødby en vervolgens Helsingør-Helsinborg, betalen voor een gecombineerd Zweden ticket Euro 136 per enkele reis.
Afgelopen jaar constateerde Scandlines een belangrijke stijging van het aantal reizigers uit Nederland. Zo realiseerde Zweden een groei van 39 procent in het aantal campinggastnachten. Zoals uit de poll op deze site ook kunt zien mag Scandinavië zich verheugen in een groeiende belangstelling onder de Nederlandse kampeerders.
Met name de Vogelvluchtroute is erg populair en het is de snelste route naar onder andere Oost-Denemarken, Kopenhagen en Zuidwest-Zweden. Puttgarden ligt op ca. 580 km van Utrecht. De oversteek naar Denemarken duurt slechts 30 minuten, elk half uur is er een afvaart. Om het strakke tijdschema te realiseren, heeft Scandlines een eigen concept ontwikkeld met een vol-automatische check-in en magnetisch aan- en afmeren.
Meer info op www.scandlines.de of www.seabridges.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel