Caravan van het Jaar 2009: Hobby La Vita

kampeerzaken.nlDe Hobby La Vita is in 2009 Caravan van het Jaar. Eervolle vermeldingen zijn er voor de Avento Touristique en de Eriba Sporting.

 

Dit zojuist bekend gemaakt bij de opening van de Caravana 2009 in Leeuwarden, de caravanbeurs voor noord Nederland.

 

Het is precies tien jaar geleden dat Hobby ook Caravan van het Jaar was. Avento viel deze eer te beurt in 2005 en Eriba in 2000. Hartelijke felicitaties zijn op hun plaats!


 

Spannende aangelegenheid

De verkiezing van de Caravan van het Jaar is telkens weer een spannende aangelegenheid. Maar dit jaar was het extra spannend, gezien de minder positieve ontwikkelingen in de branche. Grote namen in caravanland komen in moeilijkheden, verdwijnen of verschijnen weer op de markt maar met een nieuwe eigenaar.

 

Vakjury

De jury van de verkiezing Caravan van het Jaar bestaat uit vijf caravanjournalisten, waaronder Kampeerzaken.nl en Caravans.net medewerker Willem Laros. Slechts één van de juryleden plaatste de Hobby La Vita op de eerste plaats. Maar drie juryleden zetten de Hobby wel op de tweede plaats en ook ik gaf aan geen moeite te hebben met de Hobby als winnaar. Des te betreurenswaardiger is het overigens dat Hobby zijn gezicht nooit op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs laat zien. Misschien dat daar nu eindelijk eens verandering in komt…

 

Andere kanshebbers voor de Caravan van het Jaar 2009 waren de Adria Adora, Bürstner, Dethleffs Family, Elddis Cyclone, Ixus, Fendt en Sterckeman Adventure.

La Vita (Bionda) in vier modellen

kampeerzaken.nlDe Hobby La Vita (Bionda) is er in vier modellen: 455 UF (2/2 personen), 460 UFe (4 personen), 495 UL (4 personen) en 560 KMFe (4/2 personen). De opbouwlengte varieert van 540 tot 644 cm, de breedte van 230 tot 250 cm. U moet een auto hebben die van 1400 tot 1600 kg moet kunnen (en mag) trekken.

 

 

 

 

 

kampeerzaken.nlHet meest opvallende kenmerk van de La Vita is zonder twijfel het zijraam aan de voorzijde, met zijn driehoekige vorm die van buitenaf goed zichtbaar is, maar binnen niet wordt ‘doorgezet’ in verband met de rollo. Voor het interieur heeft de Hobby-liefhebber keuze uit verschillende kleuren, stoffen, sferen is misschien het beste woord. Alle designs zijn heerlijk fris en licht.

 

kampeerzaken.nlkampeerzaken.nl

 

Een bijdrage van Willem Laros.

Like dit artikel
Tweet dit artikel