Caravan met loungezit: Fendt Bianco Emotion 445 FH

Fendt Bianco Emotion 445 FH

Caravan met loungezit: Fendt Bianco Emotion 445 FH

ZOETERMEER – De meeste caravans hebben indelingen die al jaren beproefd zijn. De fabrikanten hebben deze indelingen in de loop der jaren voortdurend verbeterd. En wel zo ver, dat er eigenlijk niet veel meer aan te verbeteren valt. Je zou dan ook denken dat inmiddels alle mogelijke indelingen wel een keer bedacht en getest zouden zijn zodat er op dat gebied nog weinig nieuws te beleven is.

Gelukkig is dat niet het geval, want zo nu en dan zijn er fabrikanten die durven te investeren in een geheel nieuwe indeling. Dat geldt ook voor Fendt, die in samenwerking met een aantal studenten van de Hochschule Rosenheim de nieuwe Bianco Emotion 445 FH ontwikkelde.

Fendt Bianco Emotion 445 FHDe indeling van deze caravan doet een beetje denken aan die van de Adria Action 391PH. Achterin zien we bij beide modellen namelijk de toiletruimte en de eindkeuken. In het midden hebben ze ook een standaardzit, met daarvoor weer een hooggeplaatst uitklapbaar of uitschuifbaar bed. En daar komt dan ook het verschil. Bij de Adria Action wordt ook de standaardzit als bed gebruikt, om zodoende slaapplaatsen voor 4 personen te creëren. Dat is bij zo’n compacte caravan natuurlijk wel even behelpen met de ruimte, maar het kan wel.

Fendt Bianco Emotion 445 FHBij de Fendt Bianco Emotion 445 FH is dat ook het geval, maar daar is de zitgroep toch meer als loungehoek ingericht, onder meer door middel van speciaal gevormde kussens.  Ook heeft Fendt de zijramen aan weerszijden van de banken een stuk groter gemaakt. De verhoudingen zijn ook zo uitgekiend dat er wat meer samenhang is tussen de zithoek en het bed, zodat dit meer één geheel is. Het bed is hier ook echt een onderdeel van de loungehoek. Wat ook voor beide Fendt Bianco modellen geldt: onder het bed is een lekkere ruime garage voor al je spullen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel