Rijvaardigheidstest bij de jaarlijkse caravancontrole

kampeerzaken.nlOp zaterdag 17 mei zal in Harlingen weer de jaarlijkse gratis caravancontrole worden gehouden bij Garagebedrijf Ronald van der Wal aan de Oude Trekweg 83 te Harlingen. Autorijschool Tjip van der Wal zal naast de caravantechniek een aanvulling geven op het gebied van caravanbeheersing. Het initiatief voor deze caravandag is van Veilig Verkeer Nederland afd. N.W. Friesland en wordt ondersteund door de Politie Team Harlingen Franeker.
 
De controle is bedoeld voor caravans ouder dan 3 jaar
Het hele controletraject duurt een klein uur en daarna is er gelegenheid om met Tjip van der Wal te praten over en te oefenen in caravanbeheersing.

Wat wordt er zo al gecontroleerd:
– De kwaliteit van de banden, vering, chassis en verlichting
– De remmen worden op de remmentestbank beproefd
– De electriciteit wordt gecontroleerd op veiligheid en aarde, de gasinstallatie op gasdichtheid en de kwaliteit van de drukregelaar
– Verder wordt aandacht geschonken aan de trekkende auto voorzover dat van belang is bij het trekken. Ook worden de papieren gecontroleerd.

De max. capaciteit voor deze dag is ca. 50 caravans. Dus vol is vol. Aanmelding kan vanaf 6 mei, telefonisch bij de Politie in Harlingen, telefoonnr. 0900 8844.

Like dit artikel
Tweet dit artikel