Caravan Salon 2015, Düsseldorf

Caravan Salon Düsseldorf

Caravan Salon Düsseldorf, de grootste caravan- en camper tentoonstelling ter wereld

DÜSSELDORF – Heel voorzichtig verwacht men een bezoekersrecord en hoopt men dat het magische getal van 200.000 bezoekers wordt bereikt of overschreden op de Caravan Salon 2015. Want morgen is het weer zo ver, dan gaan de deuren van de Messe Düsseldorf weer open voor de Caravan Salon.

Dit jaar vindt de Caravan Salon Düsseldorf plaats van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 6 september. De pers en beroepsmatige bezoekers kunnen vandaag al de speciale ‘vakdag’ bezoeken. De Caravan Salon wordt jaarlijks gehouden, steevast in de Messe Düsseldorf. In de 50 jaar dat dit evenement bestaat is het evenement uitgegroeid tot de grootste caravan- en kampeerautoshow ter wereld. Omdat de belangstelling voor recreatievoertuigen weer flink stijgt werd er vorig jaar een bezoekersrecord gevestigd. De Caravan Salon 2014 trok zo’n 192.000 bezoekers. De verwachtingen zijn, nu de markt aantrekt, derhalve hooggespannen.

Wat valt er te zien?

Veel, héél veel zelfs. Zelfs voor mensen die al eerder grote kampeerbeurzen zoals de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, MobiCar en de Caravan hebben bezocht zullen onder de indruk zijn van de omvang van deze beurs. Op deze beurs zijn namelijk nagenoeg alle Europese producenten uit de caravan-, camper en kampeerbranche aanwezig. Het zijn hier voornamelijk de producenten die de stands (soms met hele hallen tegelijk) huren. Er zijn in de Messe Düsseldorf voor deze editie van de Caravan Salon maar liefst 10 hallen beschikbaar gesteld om de bijna 2000 recreatievoertuigen die hier worden gepresenteerd, de ruimte te geven die ze toekomt.

Waarin onderscheidt de Caravan Salon zich?

Modellen 2016

De Caravan Salon wordt door de meeste merken beschouwd als dé start van het nieuwe productie- en verkoopseizoen. Ze presenteren hier dus (bija) al hun nieuwe modellen van modeljaar 2016. Vaak zijn er ook de nodige studiemodellen te zien.

Veel meer merken

Op de beurzen in Nederland en België treffen we voornamelijk caravans en campers van de bij ons bekende merken. In Düsseldorf staan bijna alle grote en kleine Europese merken. Dus ook de merken die bij ons geen officiële importeur hebben, of waarvan de importeur geen stand op de Nederlandse of Belgische beurzen wil/kan huren. Je vindt er dus merken die wij hier normaal niet zo snel zien.

Grotere stands -> bijna alle modellen en indelingen

Veel merken huren enorme standruimtes af, de grootste merken huren zelfs een complete hal af. Dat is niet voor niets, want ze tonen hier dan ook een enorme hoevelheid modellen en indelingen.

Enorm assortiment buscampers

In Duitsland zijn buscampers mateloos populair. Niet alleen om ze als camper te gebruiken, maar ook gewoon als allround vrijetijdsvoertuig. Er zijn met name in Duitsland daardoor een groot aantal producenten van buscampers waar wij nooit van hebben gehoord. Een groot aantal van hen staat wél op de Caravan Salon. Bovendien zijn er heel veel innovatieve producenten bij, die al hun creativiteit gebruiken om een nóg handigere indeling voor een buscamper te bedenken en ontwikkelen. In Düsseldorf zijn er maar liefst 2 hallen gevuld met buscampers. Zo’n aanbod vind je echt nergens. Ook zijn er veel leveranciersd van ombouw- en meubelsets voor campers, dus ook de zelfbouwers komen hier aan bod. Bovendien vormen die 2 hallen vol buscampers natuurlijk een prachtige bron van inspiratie.

Wat valt er niet te zien?

De Caravan Salon richt zich voornamelijk op de recreatievoertuigen zelf en minder op “toeters en bellen”. Er is weliswaar een grote hal met accessoires en toebehoren, een hal met voortenten en vouwwagens, een hal met toeleveranciers plus een hal met wat toeristische informatie, maar verwacht niet het aanbod aan accessoires en andere zaken dat je in Utrecht en Leeuwarden hebt gezien. Daar zijn die beurzen natuurlijk wél weer ideaal voor.

Overnachten op het Caravan Center

Wie de Caravan Salon meerdere dagen zou willen bezoeken, kan met de camper of caravan overnachten op het Caravan Center, op het terrein van de Caravan Salon. Daar wordt ieder jaar namelijk het Caravan Center ingericht, met plaats voor duizenden caravan en campers. De voorzieningen zijn er minimaal, je camper of caravan dient daar geheel ‘autarkisch’ te zijn. Het is er altijd een heel gebeuren, overnachten tussen duizenden gelijkgestemden. Verder is ook een dagje Düsseldorf prima te doen vanaf de Messe Düsseldorf, je kunt met het openbaar vervoer vanaf de Messe zelf zo naar het centrum van Düsseldorf.

Uitgebreide informatie vind je uiteraard op de website van de Caravan Salon.

Like dit artikel
Tweet dit artikel